[slider id='medicenter_slider_settings_home-slider']
[slider_content id='medicenter_slider_settings_home-slider']

DE WILDE MOSSELS

Cultuur-carrousel 2015 - 2e editie - Lions - Vrienden Hospice de Markies - Het Vestzaktheater, Gebouw-T, De Stoelemat en de CKB theaterzaal

Dansgezelschap Wilde Mossels doet voor de tweede keer mee aan de Cultuur-Carrousel. De groep maakt theaterdansproducties met amateurdansers uit stad en regio tussen de 20 en 35 jaar. Naast het maken van avondvullende voorstellingen is het dansgezelschap actief in het verzorgen van performances op festivals en evenementen. Wilde Mossels stelt zich ten doel de leden als dansers, maar zeker het publiek te inspireren middels dans. “We lichten in onze voorstellingen zaken uit, waarin iedereen zich kan herkennen en proberen het publiek zo mee te nemen in dans. Toch blijft een eigen invulling van wat je ziet wel mogelijk.”

In 2015 bracht Wilde Mossels met veel succes haar eerste avondvullende voorstelling ‘Onderweg’ over het najagen van je dromen en je plek in de wereld vinden.
Op 8, 9 en 10 januari 2016 was de nieuwe voorstelling ‘Perfect’ te zien in de Hofzaal van het Markiezenhof. Houd onze website www.wildemossels.nlin de gaten of like ons op Facebook als je van ons op de hoogte wilt blijven.

LAAIEND VUUR MET DE DIJK-EXPERIENCE

Cultuur-carrousel 2015 - 2e editie - Lions - Vrienden Hospice de Markies - Het Vestzaktheater, Gebouw-T, De Stoelemat en de CKB theaterzaal

De tribute-band ‘Laaiend Vuur’ staat na het succes van vorig jaar opnieuw op het programma van de Cultuur-Carrousel. De groep treedt nu op in Gebouw T. De sound van de band blijft zo dicht mogelijk bij De Dijk en Laaiend Vuur vermaakt het publiek met de meest spectaculaire nummers, zoals ‘Ik kan het niet alleen’ en ‘Mag het licht uit’. Maar ook het meer recente werk van De Dijk brengt de formatie met passie, gevoel en muzikaliteit.
Laaiend Vuur, is opgericht in december 2014 en bestaat uit enthousiaste en ervaren muzikanten. De meeste zijn al wat jaren actief in verschillende bekende bands uit de regio. Na een geslaagd debuut-optreden mocht een

vervolg niet uitblijven. Inmiddels is de sound van de band gegroeid en is sprake van een echte ‘De-Dijk-Experience’. Herkenbaar en verrassend tegelijk, de muziek van de Dijk leent zich uitstekend voor een knallende live performance. Met deze mix van soul, blues en rock weet Laaiend Vuur het publiek te raken.

Tijdens de cultuurcarrousel brengt Laaiend Vuur een selectie uit het hele repertoire van De Dijk, waarbij de eigen hoornssectie ook volop aan bod komt. Veel meer informatie is te vinden op: http://www.facebook.com/laaiendvuur

OLAF HEIJNEN

schermafbeelding-2015-07-13-om-17-42-42

Olaf Heijnen is voor de tweede keer te gast tijdens de Cultuur-Carrousel. Hij gaat zijn optredens verzorgen in IJssalon Emma. De chansonnier, die steeds meer furore maakt in stad, omgeving en het hele land, werd geboren in Bergen op Zoom. Hij leerde al op jonge leeftijd muziek maken, waarbij gitaar -naast vele andere instrumenten- belangrijk is, .
Olaf is werkzaam geweest op wereldberoemde chateaux in Frankrijk te Saint-Emilion en Pomerol. Tijdens die periode raakte Olaf bezeten van het Franse Chanson. Dit gevoel vertaalde Olaf naar optredens als entertainer op chateaux als Petrus, Palmer tijdens de oogstfeesten van de druiven, waar hij furore maakte met zijn prachtige stem en zijn Franse chansons.

Als zanger komt Olaf bij vele gelegenheden tot zijn recht. Er wordt genoten tijdens privé feesten, diners, zakelijke bijeenkomsten en openbare optredens. Het unieke aan Olaf is dat hij de ambiance waarin hij optreedt feilloos aanvoelt, gevoed door zijn achtergrond van wijn en sfeerkoken. Zijn grote passie en ambitie zijn uiteraard het etaleren van talent als Franse chansonnier en hij maakt vele anderen hier deelgenoot van.
Het kijken en luisteren naar Olaf is dan ook een belevenis. Een belevenis die u moet meemaken.

TOM GOOSSEN

2016-cul-car-foto-tom-goosen

Tom Goosen, trompettist en jazzkenner, verzorgt in Den Enghel een jazzcollege. Na succesvolle edities tijdens het jazzweekend, waarin onder meer de oorsprong van de jazz werd verkend, gaat hij tijdens de Cultuur-Carrousel met een band van topmusici, in op de stijlverschillen in de jaren ’20 en ’30. Jazz is een paraplubegrip, er valt zo verschrikkelijk veel onder. Wat is nu het verschil en/of overeenkomst tussen New Orleans jazz en Chicago, tussen mainstream en dixieland, tussen swing en two-beat?
Het orkest is buitengewoon veelzijdig met een pianist die ook tuba speelt, een rietblazer die alle rieten beheerst, een bassaxofonist die ook cornet speelt, een gitarist die tevens de banjo hanteert. Daardoor zijn veel samenstellingen mogelijk en kunnen veel stijlen voorbijkomen. Uit het Bergse komt via het CKB veel jazztalent voort en ook die zijn te horen.

Kortom een leuk, gevarieerd en interessant programma dat door Tom op eigen wijze, met kennis maar ook met luim aan elkaar zal worden gepraat. Een stevige muzikale les maar wel een waarbij je niet stil kunt blijven zitten.

Tom Goosen: cornet, zang,
Harry Kanters: piano, tuba,
Ad Houtepen, bassax, cornet,
Michael Funke: klarinet, altsax, tenorsax en
Peter Kanters: gitaar, banjo.

ANGELIQUE DE GROOT

2016-cul-car-foto-angelique-de-groot

De Bergse zangeres Angelique de Groot treedt voor de eerste keer op tijdens de Cultuur-Carrousel. Samen met Ivo Stuivenberg en Olav Heijnen verzorgt ze het programma in de kelder van Emma’s IJssalon. Angelique kreeg muziek met de paplepel ingegeven.

Ze zegt: “Als je bent geboren in een familie waar muziek heel belangrijk is en waar je als kleuter al door handklapjes ritmes leert onderscheiden, valt muzikaal gezien de appel niet ver van de boom. Haar muziekleraar Rien de Jong van de toenmalige Muziekschool ontdekte dat Angelique meer interesse had om met ‘gevoel’ muziek te maken in plaats van ‘alleen maar noten’ te spelen. Hij paste zijn leermethode daar op aan, waardoor Angelique haar opleiding op het Centrum van de Kunsten succesvol kon afronden.

Al snel waagde ze zich op het podium met de bekende band ‘Cheers’, waar ze Hans Schot leerde kennen. Na enige tijd resulteerde dat in het zeer succesvolle duo ‘Face2Face,’ waarmee ze 12 jaar beroepsmatig muziek maakte. Inmiddels speelt Angelique alweer 2½ jaar samen met pianovirtuoos en zanger Ivo Stuivenberg. Met het duo ‘Ivo & Angelique’ maken ze momenteel furore met concerten, huisconcerten en talloze commerciële optredens in de Benelux.

FILMPROJECT CHILLGROUND

2016-cul-car-foto-chillground

De organisatie van de Cultuur-Carrousel streeft naar een zo breed mogelijk pakket aan culturele uitingen. Daar hoort film bij en daarom is in het programma van de Cultuur-Carrousel 2016 ook de groep Chillground opgenomen. Sinds 2006 zijn vijf vrienden onder deze naam bezig met het uitvoeren van hun filmambitie.

In 2008 wonnen ze al een tweede prijs in de landelijke finale van Kunstbende. Chillground maakt films, series, geeft workshops en advies. Bezoekers van de Cultuur-Carrousel kunnen in het Vestzaktheater uitgebreid kennis maken met de ambities van deze jongeren. Er is een korte film te zien en er wordt toelichting gegeven worden, waarmee Chillground allemaal bezig is en wat daarbij komt kijken.

Voor Chillground was het winnen van een tweede prijs in de landelijke finale van Kunstbende een grote verrassing. Zo groot dat iedereen er toch over na begon te denken wat meer te doen met film dan alleen de hobby. Eind 2010 werd Chillground een stichting. Naast de hoofdactiviteiten houdt de groep zich bezig met workshops op het middelbaar onderwijs en audiovisuele ondersteuning aan andere verenigingen en instanties in en rond Bergen op Zoom. En nu zijn ze zelfs bezig met het maken van een speelfilm.

KIRSTEN De BRUIJN: aangename verrassing

2016-cul-car-foto-kirsten-de-bruijn-300x300

De organisatie van de Cultuur-Carrousel is doorlopend op zoek naar talenten. De initiatiefnemers waren aangenaam verrast toen zijn kennis maakten met de capaciteiten van de Bergse Kirsten de Bruijn.
Met veel plezier presenteert de Cultuur-Carrousel dit Bergse talent tijdens het nieuwe evenement. Kirsten de Bruijn is te zien en te horen in de Hofzaal van Het Markiezenhof. Ze reageerde buitengewoon enthousiast op de uitnodiging om mee te doen en een breder publiek kennis te laten maken met wat ze allemaal kan.

Over haar carrière zegt ze: ‘’Op vroege leeftijd wist ik dat ik wilde dansen, zingen en acteren. Nadat ik voor het eerst kennismaakte met musical, ben ik er volledig voor gegaan om mijn droom waar te maken. Ik startte de opleiding ‘Musicaltheater’ aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg en haalde het diploma. Na een aantal jaren in de musicalwereld te hebben gewerkt en een avontuur in de VS ben ik terug in Bergen op Zoom en werk ik als freelancer. Dansen, zingen, acteren, doceren. Alles doe ik met evenveel liefde en passie! Tijdens de Cultuur-Carroussel wil ik graag verschillende kanten van mezelf laten zien en zullen alle disciplines de revue passeren!”

IVO STUIVENBERG

ivo-stuivenberg-300x300

Maar nog veel meer dan dat. In zijn eentje vormt hij een complete band. Ivo zingt o.a. in het Nederlands, Engels, Frans en Italiaans, is zeer veelzijdig, heeft een enorm repertoire en laat de meest uiteenlopende stijlen de revue passeren. Voor elk wat wils. Van sfeervolle achtergrond muziek en mooie luisterliedjes tot dans- en knalnummers, met alles wat daar tussen in zit. Kortom, Ivo staat garant voor een onvergetelijke middag. Hij weet steeds weer de juiste snaar te raken.

Met 25 jaar ervaring en een inmiddels onuitputtelijk repertoire speelt deze jonge, energieke, muzikale wereldreiziger in op het publiek…
Wilt u meer weten? Mail: info@ivostuivenberg.com
of bel: 010 – 411 52 57 / 06 – 155 848 72

BOV; 2016 Petticoat, 2017 The Wiz

schermafbeelding-2016-09-14-om-11-01-19

Na het grote succes van ‘Petticoat’ en ‘Ciske de Rat’ brengt Stichting BOV volgend jaar maart 2017 de bekende hitmusical ‘THE WIZ’ in theater ‘de Maagd’ in Bergen op Zoom. De swingende musical ‘The Wiz’ is een eigentijds verhaal gebaseerd op de zevenvoudig Tony Award winnende Broadway productie. De Nederlandse versie is geïnspireerd op de succesvolle filmversie The Wiz met Diana Ross en Michael Jackson in de hoofdrollen. De wereldhits ”Ease On Down The Road” en ”A Brand New Day” maken van dit moderne sprookje een echte feelgood musical.

Dorothy raakt de weg kwijt en belandt in het wonderbaarlijke land van Oz. Ze gaat op zoek naar de machtige tovenaar van Oz die haar kan vertellen hoe ze de weg naar huis terug kan vinden. Tijdens haar zoektocht ontmoet ze een vogelverschrikker zonder verstand, een blikkeman zonder hart en een leeuw zonder moed. Samen gaan ze verder. En zoeken ze naar huis, hart, verstand, moed en bovenal zichzelf.

LOES EN DIE KLEINE

schermafbeelding-2016-09-09-om-09-17-42

Het optreden van dit tweetal staat op het programma in de Hofzaal van Het Markiezenhof. De aanwezigheid van Loes en die Kleine onderstreept de aanwezigheid van het vele talent in de stad.
Loes en Die Kleine vinden er wat van en zingen daarover in hun kleinkunstige liedjesprogramma. Loes en Die Kleine kunnen hun gekmakende filosofieën en melancholische overpeinzingen nergens beter kwijt dan in een lied. Met vocaal geweld snoeren zij elkaar de mond en van hun observaties staan zelfs zijzelf keer op keer te kijken. De wereld lijkt het allemaal maar normaal te vinden en draait gewoon door. En zo ook Loes en Die Kleine.

Loes en Die Kleine zijn Loes Nuijten en Daphne Groot. De dames zijn een duo sinds de zomer van 2014. In december van datzelfde jaar wonnen zij al de publieks- en juryprijs van het Schager Cabaret Festival. Hierna zijn zij te zien geweest op festivals als de Parade, het Fringe Festival en Horizontoer. Naast dat dit duo een opvallende verschijning is, kenmerkt het zich door hun vocale kracht.
Alvast kennismaken: LOES en DIE KLEINE

BOOGIE DOWN

2016-cul-car-foto-boogie-down

Boogie Down is de afgelopen jaren een begrip geworden in Bergen op Zoom. Een aantal van de dansers zijn daarom van de partij tijdens de derde Cultuur-Carrousel. Ze verzorgen hun optreden op zondagmiddag 25 september in Gebouw T.
‘Peace, love, unity en having fun’ luidt de definitie van hiphop en is dé basis van Boogie Down Dance Center! Bij Boogie Down is iedereen welkom die wil genieten van dans. Enthousiaste en creatieve docenten staan klaar voor alle leeftijden en niveaus. Boogie Down staat voor het bij elkaar brengen van verschillende mensen, van elkaar leren en de passie en het plezier delen. Dit kan volgens de leiding van het danscentrum alleen in een relaxte sfeer, waar iedereen zich thuis voelt en waar dansers zichzelf kunnen zijn, zowel op recreatief niveau als op het allerhoogste niveau.

Tijdens de Cultuur-Carrousel zal de crème de la crème van Boogie Down zich
laten zien. Het jonge sterrenteam BANGARANG, dat onlangs nog op het
wereldkampioenschap in Schotland stond te dansen, zal een fantastische
show laten zien. Ook komen andere WK-dansers mee naar Gebouw T voor freestyle
sessies en duo dansen. Kortom het publiek gaat volop genieten. Boogie Down bulkt van het talent.

RICK JONCKHEERE

2016-cul-car-foto-rick-jonckheere

De zeventienjarige Bergse drummer Rick Jonckheere kan worden beschouwd als een multitalent. Hij bewees dat bij verschillende gelegenheden en kenners zijn vol bewondering over zijn capaciteiten. De organisatoren van de Cultuur-Carrousel wilden daarom graag een plaatsje inruimen in het programma. Rick gaat een spetterende show verzorgen in Gebouw T.
Hij speelt verschillende stukken en zegt: “Ik ga improviseren en veel doen met samples op mijn drumcomputer. Ook speel ik een aantal top 40 hits.” Het wordt genieten.
Rick Jonckheere begon toen hij 8 jaar was op een snare trommel. Daarna is het niet meer opgehouden. “Ik ben me meer en meer gaan ontwikkelen en uiteindelijk heb ik de overstap gemaakt naar een drumstel. Eerst elektronisch, later akoestisch”, legt hij uit.

Op het CKB krijgt Rick les van Jeroen Dur. “Jeroen is voor mij een grote inspiratiebron, waarvan ik bijzonder veel leer.” De Bergenaar volgt ook lessen op het Conservatorium in Antwerpen en Tilburg. Zijn hoofdvak is uiteraard drummen en als bijvak koos hij voor melodisch slagwerk.
Zijn repertoire is heel divers. “Ik hou van het spektakel om mee te drummen met dancemuziek, maar ook popnummers en jazzmuziek spreken mij enorm aan”, aldus het talent.

LUIZTER

dvf_8197kopiekopie-luizter-1

Luizter is een oude bekende van de Cultuur-Carrousel. Tijdens de eerste twee edities verraste het duo het publiek met hun Luizterverhalen. Deze keer doen ze dat weer tijdens de afterparty in Het Zwijnshoofd.

Voor een Luizterverhaal wordt bij elk onderwerp een passend fragment van een lied gezocht. Dit jaar maakt het duo een Luizterverhaal over de belevenissen van de vele vrijwilligers bij Hospice de Markies. Aan dit goede doel wordt de opbrengst van het evenement overhandigd. Vrijwilligers maken mooie, emotionele momenten mee. Hiermee gaat Luizter de vrijwilliger in het spotlicht zetten.

Zangeres Jolanda Bazen en pianist Jörgen Versteeg hebben inmiddels als duo ruim 350x samen opgetreden. ‘We spelen letterlijk van Den Helder tot aan Zuid-Limburg’, vertelt Jolanda. Jörgen vult aan: ‘Met een steeds vollere agenda moesten we regelmatig mensen teleurstellen omdat we geboekt waren.

De afgelopen maanden is er om die reden hard gewerkt aan het werven en inwerken van Luizter-muzikanten, die hun sporen al ruim verdiend hebben en snappen dat achtergrondmuziek net even anders is. Zij delen dezelfde visie. Luizter is vanaf nu uitgebreid met zangeres Roosje Hendrickx, bekend van de BOV en pianist Dennis van Velthoven van o.a. coverband Sooph. Meer informatie: www.luizter.nl