Samen met Arjen Lubach maakten De Andersons eerder de voorstelling ‘Stockholm Sneeuwt‘ en veroverden menig hart met hun muzikale hoogstandjes, poëtische pareltjes en onbedwingbare enthousiasme. In hun kleurrijke voorstelling ‘Hier Dooft Niets’ gaat het over verwondering. Een begrip dat De Andersons opnieuw ontdekten toen ze een nieuwe huisgenote kregen: de jongste non van Nederland.
Dit sprankelende kleinkunstgezelschap neemt je mee in een hartstochtelijk en humoristisch theaterconcert over
opnieuw beginnen en de luiken openen. Met liederen en verhalen vol levenslust, liefdeslust en troost trekken ze ten strijde tegen de onverschilligheid. En dat doen ze niet alleen: elke voorstelling nodigen ze ook een bijzondere gast uit die zijn of haar verwondering deelt met De Andersons en het publiek. Je bent gewaarschuwd: De Andersons zijn eropuit om je hart te veroveren en je met nieuwe dromen naar huis te sturen!
De Bergse zangeres Angelique de Groot treedt voor de eerste keer op tijdens de Cultuur-Carrousel. Samen met Ivo Stuivenberg en Olav Heijnen verzorgt ze het programma in de kelder van Emma’s IJssalon. Angelique kreeg muziek met de paplepel ingegeven.
Ze zegt: “Als je bent geboren in een familie waar muziek heel belangrijk is en waar je als kleuter al door handklapjes ritmes leert onderscheiden, valt muzikaal gezien de appel niet ver van de boom. Haar muziekleraar Rien de Jong van de toenmalige Muziekschool ontdekte dat Angelique meer interesse had om met ‘gevoel’ muziek te maken in plaats van ‘alleen maar noten’ te spelen. Hij paste zijn leermethode daar op aan, waardoor Angelique haar opleiding op het Centrum van de Kunsten succesvol kon afronden.
Al snel waagde ze zich op het podium met de bekende band ‘Cheers’, waar ze Hans Schot leerde kennen. Na enige tijd resulteerde dat in het zeer succesvolle duo ‘Face2Face,’ waarmee ze 12 jaar beroepsmatig muziek maakte. Inmiddels speelt Angelique alweer 2½ jaar samen met pianovirtuoos en zanger Ivo Stuivenberg. Met het duo ‘Ivo & Angelique’ maken ze momenteel furore met concerten, huisconcerten en talloze commerciële optredens in de Benelux.
‘#rood’ is het verhaal van Roodkapje en de wolf, maar niet zoals je het kent uit de sprookjesboeken. Want stel je eens voor: wat als de jongedame en Wolf een match blijken te zijn op Tinder? Kunnen zij dan lang en gelukkig samenleven? Of eindigt hun passionele liefde in een ware smartlap?
In ‘#rood’ brengen Kirsten de Bruijn en Ben Blom een moderne versie van Grimms Roodkapje met hits van onder meer Toontje Lager, Anita Meyer, Marco Borsato en Willeke Alberti. Muzikaal worden ze begeleid door gitarist Hans van der Zee.
Kirsten en Ben stonden in 2002 voor het eerst samen op de planken in de musical ‘Joseph and the amazing technicolor dreamcoat’ van Musicalplan Zuidwest in Theater De Maagd. Later ontmoetten ze elkaar opnieuw bij de opleiding Musicaltheater van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (onder leiding van Barrie Stevens) in Tilburg. In 2015 presenteerden ze ‘Onvergetelijk Feestelijk’, de succesvolle jubileumvoorstelling ter ere van 25 jaar Theater De Maagd.
Deze duo-presentatie vonden ze zo leuk dat ze elkaar beloofden vaker met z’n tweeën voor het voetlicht te treden. Met ‘#rood’ wordt deze belofte ingelost!
Kirsten speelde in musicals als ‘Annie’ in Nederland en Vlaanderen en ‘Ti Ta Tovenaar: Tika is Jarig’. Na een avontuur in de VS keerde Kirsten terug naar Bergen op Zoom en sindsdien werkt ze als fulltime freelancer. Ze treedt op via diverse eventbureaus in binnen- en buitenland en geeft les bij Jac. Danst, Dansplein Roosendaal en de Nieuwe Nobelaer.
Ben was o.a. vier theaterseizoenen achter elkaar te zien in de voorstelling ‘Jeans’. In 2014 speelde hij zijn eerste solovoorstelling ‘ik BEN’ in het CKB. Met zijn solovoorstelling ‘ik BEN er (bijna)’ tourde hij in 2016 langs diverse Nederlandse theaters. Naast podiumkunstenaar is Ben docent Nederlands en schrijver. Als ‘de mytholoog’ geeft hij lezingen en workshops Griekse mythologie met een filosofische inslag.
Het ensemble bestaat uit 8 enthousiaste, gevorderde koperblazers uit Bergen op Zoom en omstreken en beheerst een breed scala aan genres, variërend van klassieke muziek tot populaire composities en arrangementen.
Geschiedenis
Het ensemble is in 1969 ontstaan, toen de Canadese Ambassadeur een bezoek aan Bergen op Zoom bracht bij gelegenheid van de herdenking van 25 jaar bevrijding. Het ensemble is geformeerd ter opluistering van deze gelegenheid.
Repertoire
Het ensemble beschikt over een uitgebreid repertoire van zowel oude als moderne muziek: van Pezel tot Poulenc, van Bach tot Gershwin. Het omvat Oude dansen, Intradas, Fanfares, Symfonieën en Kwart-, Kwint-, Sext-,en Septetten.
Het grootste deel van de muzikale activiteiten speelt zich af in Bergen op Zoom waarbij de nadruk vooral ligt op het muzikaal ondersteunen van activiteiten zoals herdenkingsbijeenkomsten, erediensten en recepties.
Daarnaast verzorgt het ensemble concerten zoals het jubileumconcert van 13 april aanstaande en het concert in de Gertrudiskerk op 20 september.
De naam ‘Bill Bounders Orchestra’ vindt zijn oorsprong in de Bill Bounders Big Band. Dit orkest is in de jaren 70 door Wim Boenders ( klarinet en dirigent) opgericht en heeft het orkest als bezielend muzikaal leider jarenlang geleid. In en rond Bergen op Zoom maakte dit orkest furore met bigbandmuziek. De bezetting bestond uit jongere en oudere enthousiaste muzikanten. De band werd zeer gewaardeerd door vele toehoorders. De big band kende jaren dat er soms wel 26 optredens waren.
Op 6 januari 2002 nam Wim Boenders afscheid en op 14 mei 2002 werd de naam van het orkest veranderd in Bill Bounders Orchestra. René Reijpert volgde Wim op als muzikaal leider. Onder zijn leiding concentreert het orkest zich dan op een breed swingend repertoire met stukken van Duke Ellington, Count Basie, Bennie Goodman, Glenn Miller, James Brown, Aretha Franklin, maar ook Latijns-Amerikaanse muziek staat op het repertoire.
Het orkest beschikt thans over een goed bezette sax, trombone, trompet en ritme sectie.
Het orkest wordt veelvuldig gevraagd om de muzikale omlijsting te verzorgen. Zo zijn er optredens tijdens het Bergse jazzfestival, het jaarlijkse bigband festival, bijzondere evenementen als Cars & Charity, maar ook tijdens jubilea, festiviteiten bij verenigingen wordt Bill Bounders regelmatig gevraagd voor een optreden.
Het orkest maakt graag gebruik van gastsolisten op het gebied van zang en specifieke instrumentele werken bij verschillende optredens. Gastsolisten waren o.a. Maarten Stalpers
(klarinet en saxen), Tom Goosen (cornet en zang), Ruben van Rompuy (drums), Leon Aerden (zang) en Thijs Elsen (trombone).
Bill Bounders Orchestra is een zich voortdurend ontwikkelend orkest, samengesteld met enthousiaste muzikanten dat graag voor eenieder een swingende muzikale bijdrage wil leveren.
Website: http://www.billboundersorchestra.nl
Boogie Down is de afgelopen jaren een begrip geworden in Bergen op Zoom. Een aantal van de dansers zijn daarom van de partij tijdens de derde Cultuur-Carrousel. Ze verzorgen hun optreden op zondagmiddag 25 september in Gebouw T.
‘Peace, love, unity en having fun’ luidt de definitie van hiphop en is dé basis van Boogie Down Dance Center! Bij Boogie Down is iedereen welkom die wil genieten van dans. Enthousiaste en creatieve docenten staan klaar voor alle leeftijden en niveaus. Boogie Down staat voor het bij elkaar brengen van verschillende mensen, van elkaar leren en de passie en het plezier delen. Dit kan volgens de leiding van
het danscentrum alleen in een relaxte sfeer, waar iedereen zich thuis voelt en waar dansers zichzelf kunnen zijn, zowel op recreatief niveau als op het allerhoogste niveau.
Tijdens de Cultuur-Carrousel zal de crème de la crème van Boogie Down zich
laten zien. Het jonge sterrenteam BANGARANG, dat onlangs nog op het
wereldkampioenschap in Schotland stond te dansen, zal een fantastische
show laten zien. Ook komen andere WK-dansers mee naar Gebouw T voor freestyle
sessies en duo dansen. Kortom het publiek gaat volop genieten. Boogie Down bulkt van het talent.
Na het grote succes van ‘Petticoat’ en ‘Ciske de Rat’ brengt Stichting BOV volgend jaar maart 2017 de bekende hitmusical ‘THE WIZ’ in theater ‘de Maagd’ in Bergen op Zoom. De swingende musical ‘The Wiz’ is een eigentijds verhaal gebaseerd op de zevenvoudig Tony Award winnende Broadway productie. De Nederlandse versie is geïnspireerd op de succesvolle filmversie The Wiz met Diana Ross en Michael Jackson in de hoofdrollen. De wereldhits ”Ease On Down The Road” en ”A Brand New Day” maken van dit moderne sprookje een echte feelgood musical.
Dorothy raakt de weg kwijt en belandt in het wonderbaarlijke land van Oz. Ze gaat op zoek naar de machtige tovenaar van Oz die haar kan vertellen hoe ze de weg naar huis terug kan vinden. Tijdens haar zoektocht ontmoet ze een vogelverschrikker zonder verstand, een blikkeman zonder hart en een leeuw zonder moed. Samen gaan ze verder. En zoeken ze naar huis, hart, verstand, moed en bovenal zichzelf.
Ze werden opgericht in 1973. Het was het Eerste Bergse Jazz Straat Orkest in onze stad. Het was een periode dat de jazz muziek nog niet bij veel mensen op de top100 lijst stond als het ging om persoonlijke smaak qua muziek. Met andere woorden, het genre was niet echt populair. Naast de muziekkeuze viel vooral de keuze van kledij op, de band hulde zich in strakke klassieke uniformen. Iets waar ze zich ook nog heden ten dage aan houden. Het maakt voor iedereen herkenbaar: daar loopt Brandaris! We ontkomen niet aan de namen John Besling en Jos van Hal. Zij waren de aanstichters van wat het meest bekende jazzgezicht onder de Bergse bands zou worden. De inspiratie kwam vanuit het Bredase waar het jaarlijkse jazzfestival ook veel bezoekers vanuit de krabbestad trok. De naam Brandaris is eigenlijk best gemakkelijk te verklaren. Jos van Hal was indertijd gezegend met een bos vuurrood haar, en werd daarom ook wel ‘vuurtoren’ genoemd. En oops, de bekendste vuurtoren van Nederland is de Brandaris op Terschelling. Eerder hadden we het al over Flat Out die hun kunsten over de hele wereld vertonen. Maar Brandaris kan er ook wat van. In die veertig jaar hadden ze optredens op Malta, in Mallorca, Egypte en Sint Petersburg. Cees Nuijten speelt trompet bij Brandaris.
Hij zal en wil niet graag een optreden van de band missen. “Ik heb het naar mijn zin bij deze band, we hebben altijd lol”. Een ander persoon waar je niet omheen kunt is de Marshall van de band: Henny Heyboer. Zo kent de band nog een aantal bekende persoonlijkheden. De instelling van de band is een gezonde: “Als we ons vervoer kunnen betalen, lekker kunnen eten en een biertje kunnen drinken, zijn we al heel tevreden. We hoeven er niet aan te verdienen.” Het tekent de band die in het Bergse behalve bij de jaarlijkse streetparade ook zijn sporen heeft verdiend bij het Bal van Bergen in De Stoelemat en het Oliebollenconcert in het Zwijnshoofd. En als je de mannen zag swingen afgelopen jazzweekend dan komt aan zulke bijzondere dagen de eerste jaren nog geen eind.
Vorig jaar was de veelzijdige Bergse violiste Carmen Jacobs al te zien tijdens de apotheose. Deze keer krijgt ze een ruimer podium. Ze heeft haar sporen ruimschoots verdiend. Zo speelde ze ooit in ‘Het Land van Ooit’, bij theatergroep Ivonne Lex uit Antwerpen, met Cor Bakker en Frits Landesbergen. De ommezwaai van klassieke naar jazzmuziek gebeurde toen ze werd gevraagd mee te spelen bij diverse hotclub de France orkesten , onder andere “Naguine”, in de zigeuner-jazzstijl van Django Reinhardt en Stéphane Grappelli.’
In 2009 was Carmen ‘het gezicht’ van het Bergse Jazzweekend. In 2010 nam ze met het jazzorkest “Delirium Tremolo” een cd op,daarna was ze te horen met haar
7-snarige Viper (de enige in Nederland). Ze maakte een cd met ‘Ontroerend Goed’ en stond op de grotere Countryfestivals met “The Lowlanders” en “Francis Levoy”.
Vanaf 2011 speelt en zingt ze met haar Bluegrassband “Butter Beans” in theaters en op festivals, samen met Marlous Luiten en Izak Boom). Improviseren blijft haar lust en haar leven, of het nu jazz, klezmer, bluegrass, Ierse folk, rock of big bandmuziek is!
Ongetwijfeld wordt Carmen Jacobs weer een topattractie, want ze gaat tijdens Cultuur-Carrousel optreden met Bill Bounders Orchestra!
Een primeur! Carmen Jacobs (viool) en Romy De Laet (harp) hebben beiden al een mooi lijstje muzikale wapenfeiten. Maar op 30 september spelen moeder en dochter voor het eerst samen op een openbaar evenement: De Cultuur Carrousel 2018! Carmen is geen onbekende in het Bergse. Ze speelde jarenlang jazzviool in diverse orkesten op het Bergse Jazzweekend, heeft in “Het Land van Ooit” gemusiceerd en speelde samen met o.a. Cor Bakker, Tom Baker en Joep Peeters. Uiteenlopende muziekstijlen staan op haar repertoire; naast rock, bluegrass, klezmer, jazz, Ierse folk en klassieke muziek blijft haar voorliefde voor de Hotclub de France muziek van Django Reinhardt en Stéphane Grappelli toch het grootst.
Ze is de trotse eigenaar van de enige 7-snarige viool die Nederland rijk is; de Viper. Door de 3 extra snaren kan deze elektrische viool klinken als een cello. Dit is mooi hoorbaar als ze de baspartij speelt terwijl Romy de “lead” neemt op de harp. Romy begon harp te spelen toen ze net 7 jaar was. Al gauw bleek zij een talentvolle leerling, daarom mocht ze in 2012 een “Masterclass” volgen bij de wereldberoemde Lavinia Meijer in stadsschouwburg De Maagd. Amper drie jaar later was ze wederom één van de uitverkorenen om een openbare les te krijgen, deze keer van Remy van Kesteren, die onlangs de grootste harp ter wereld liet bouwen. In juni van dit jaar won Romy als jongste deelnemer ooit (14 jaar) het KNA- concours. Eén van de jury-commentaren was: Romy snapt hoe je Einaudi moet spelen, het is meer dan alleen maar nootjes reproduceren. In Den Enghel hopen Romy en Carmen het publiek te ontroeren met een gevarieerd hedendaags repertoire dat bestaat uit eigen bewerkingen voor harp en viper.
De organisatie van de Cultuur-Carrousel heeft bij de voorbereidingen van de tweede editie van dit nieuwe evenement gezocht naar uitbreiding. En dan is één en één soms drie! De organisatie wilde dus uitbreiding en bovendien graag podium bieden aan jonge talenten en dan ook nog op een plek die past in de carrousel. Dat werd allemaal gevonden in de Theaterzaal van het CKB.
Bergen op Zoom kan bogen op een rijke traditie aan talenten op muzikaal terrein. Een heuse kweekvijver van talenten die u bij allerlei evenementen in onze stad kunt zien en horen.
Tijdens de Cultuur-Carrousel 2015 krijgen zij dus een eigen podium in de CKB Theaterzaal. Naast de cursisten van het CKB zelf, zullen leerlingen uit de vooropleiding Conservatorium u een staaltje van hun kunnen voorschotelen. Deze vooropleiding is een samenwerking tussen het CKB, RSG ’t Rijks en het Conservatorium.
Deze vorm van samenwerking is overigens uniek voor Nederland en wordt met grote interesse gevolgd door verschillende steden in ons land. Jonge mensen die hun passie najagen en daarbij professionele ondersteuning krijgen. Laat u verrassen en kom genieten van wat Bergen op Zoom op dit terrein allemaal te bieden heeft!
Edo Berger is cabaretier en stand up comedian. In 2008 won hij solo het Rabo Camuz Kleinkunstfestival en in 2010 het Griffioen Zuidplein Cabaretfestival. Eerder maakte hij deel uit van de toernee van Night of Comedy.
Edo is gek op kinderen en eet alles. Bovendien was hij eerst van een oud vrouwtje die er maar één keer per week boodschappen mee deed. Samen met mede-cabaretier Jasper Smit heeft hij een wekelijkse muzikale column op Q-Music. do is een goede investering voor later en je ouders zullen trots zijn dat je erbij was.
Wat info en inspiratie oor het magazine:
Edo werkte voor 3FM als redacteur en sidekick in de programma’s Buzz en Bring It On. Voor het NCRV internet-magazine Mambapoint.tv hield hij een videolog bij van de tijd die hij in 2008 doorbracht in een kindertehuis in Nepal.
Ook filmde hij reportages voor andere hulporganisaties in Nepal. Tegenwoordig is hij naast het theater actief als educatief medewerker bij Jong RAST, een multicultureel jongerentheatergezelschap in Amsterdam-West. Hij begon zijn podiumcarrière bij cabaretgroep Schering en Inslag, waarmee hij in de finales van het Groninger Studentencabaretfestival en het Leids Cabaretfestival stond.
Interview bij Cultuurbewust: http://www.cultuurbewust.nl/theater-63869-interview-cabaretier-edo-berger/
Meer informatie kunt u vinden op zijn eigen website: http://www.edoberger.nl
Nieuw in de programmering voor de zevende Cultuur-Carrousel op zondag 25 september is de singer-songwriter Elly Kellner, die in 2019 de Tamoil Cultuurprijs in de wacht sleepte. Ze is te bewonderen in de Theaterzaal van Den Enghel.
Deze artiest speelt en zingt in haar Songbook Series de nieuwste en oudste liedjes direct uit haar eigen songbooks. De Songbook Series zijn intieme concertjes, waar meer ruimte is voor interactie met het publiek. Elly’s melodieuze en melancholische muziek wordt als troostend ervaren.
De teksten zijn, tussen de regels door, radicaal eerlijk. Spelend op een gitaar met slechts vier snaren bezet Elly een uniek stuk territorium ergens tussen folk en jazz. Eerder werkte ze samen met Grammy Award-winnende producer Larry Klein (Joni Mitchel, Tracy Chapman, Bob Dylan), Iain Matthews (Fairport Convention, Matthews Southern Comfort).
Voor haar optredens tijdens de Cultuur Carrousel heeft ze nog iets extra’s bedacht. Iedereen kan bij binnenkomst een bonnetje pakken waarop, als je geluk hebt, een bladzijde nummer staat vermeld, dat refereert naar een lied uit het boek. Elly brengt dit lied ten gehore en de betrokkene krijgt de CD mee naar huis, waar het lied op staat.
Foto : Ann Beckers
De organisatie van de Cultuur-Carrousel streeft naar een zo breed mogelijk pakket aan culturele uitingen. Daar hoort film bij en daarom is in het programma van de Cultuur-Carrousel 2016 ook de groep Chillground opgenomen. Sinds 2006 zijn vijf vrienden onder deze naam bezig met het uitvoeren van hun filmambitie.
In 2008 wonnen ze al een tweede prijs in de landelijke finale van Kunstbende. Chillground maakt films, series, geeft workshops en advies. Bezoekers van de Cultuur-Carrousel kunnen in het Vestzaktheater uitgebreid kennis maken met de ambities van deze jongeren. Er is een korte film te zien en er wordt toelichting gegeven worden, waarmee Chillground allemaal bezig is en wat daarbij komt kijken.
Voor Chillground was het winnen van een tweede prijs in de landelijke finale van Kunstbende een grote verrassing. Zo groot dat iedereen er toch over na begon te denken wat meer te doen met film dan alleen de hobby. Eind 2010 werd Chillground een stichting. Naast de hoofdactiviteiten houdt de groep zich bezig met workshops op het middelbaar onderwijs en audiovisuele ondersteuning aan andere verenigingen en instanties in en rond Bergen op Zoom. En nu zijn ze zelfs bezig met het maken van een speelfilm.
Fleur van Tienen, 18 jaar jong en afkomstig uit Bergen op Zoom, is een van die grote talenten die het Centrum voor de Kunsten Bergen op Zoom (CKB) in de loop der jaren heeft voortgebracht. Deze sing a songwriter treedt op tijdens de Cultuur-Carrousel 2017. Ze is te vinden in de kelder van Emma’s IJssalon, waar ze drie keer een optreden verzorgt. Ze begeleidt zichzelf op piano.
De jeugdige zangeres studeert in Rotterdam voor leerkracht basisonderwijs met vakspecialisme muziek. Tijdens de Cultuur-carrousel zingt ze nummers van onder andere Adele en Alicia Keys. Maar Fleur van Tienen schrijft ook haar eigen songs en ongetwijfeld kan het publiek daar ook met volle teugen van gaan genieten.
Ze vertelt dat ze haar passie voor muziek van huis uit heeft mee gekregen. Ze kreeg het zelfs met de paplepel ingegeven.
“Mijn ouders werken allebei in de muziek en daardoor klinkt er altijd muziek thuis! Zelf ben ik begonnen op pianoles, maar toen ik merkte dat ik zingen ook heel leuk vond, ben ik op kinderkoor gegaan en later op zangles”, vertelt ze. “Inmiddels ga ik alleen nog naar pianoles, maar ook daar kan ik mijn ‘zangkunsten’ kwijt.”
De Cultuur-Carrousel 2017 biedt ook weer jazz. In de kelder van IJssalon Emma verzorgt het ensemble ‘Let’s be Frank’ een drietal optredens. Zoals uit de naam van de band wellicht al valt af te leiden, gaat het om een project rondom Frank Sinatra. Mede-initiatiefnemer is Fred de Ron, die zelf ook al tijdens de allereerste Cultuur-Carrousel van de partij was in de band die de succesvolle zangeres Sanne Groefsema begeleidde.
“Ons optreden is zeker niet bedoeld om zelfs maar in de buurt te komen van deze vocale grootheid, maar wel om te laten zien dat hij meer heeft gezongen dan New York en Fly me to the Moon”, vertelt Fred de Ron.
Tijdens de optredens is er veel aandacht voor pareltjes uit de jaren 30/40 van de vorige eeuw, waarin Frank Sinatra furore maakte als leadzanger van onder andere Harry James en Tommy Dorsey. Een tijd van schitterende, maar helaas vergeten, melodieën, met teksten doorspekt van melancholie, humor en liefdesperikelen. Zelfs zonder de uitgesponnen orkestraties en de stem van The Voice zelf blijven deze oldies fier overeind.
Fred de Ron neemt hierbij zelf de zang en tenorsaxofoon voor zijn rekening met ritmische ondersteuning van Peter Kanters op gitaar, Tony Wesdijk op de contrabas en Roel van Sluijs op slagwerk. Een kleine bezetting.
Binnen de dansafdeling gaat de vereniging GENIE uit Bergen op Zoom zeker met haar tijd mee door een verscheidenheid van dansvormen aan te bieden zoals jazzdans, moderne dans, fitdance, breakdance, peuterdans, kleuterdans, en zelfs een dansgroep voor gehandicapten. GENIE is laagdrempelig en zodoende voor iedereen geschikt van jong tot oud. Het publiek kan er tijdens de Cultuur-Carrousel op zondagmiddag 30 september uitgebreid kennis mee maken. De dansers treden op in Blokstallen 3.
Binnen de dansafdeling worden de talentjes uit de reguliere dansgroepen geselecteerd en mogen extra dansen in de selectiegroep. Deze selectiegroepen zijn er in diverse leeftijdscategorieën en mogen landelijk meestrijden bij de voorrondes en NK dans, waarbij GENIE al vele podiumplaatsen heeft binnen gehaald. Daarnaast treden deze groepen ook op bij diverse activiteiten binnen de regio Bergen op Zoom en daarbuiten.
De dansers, die onder leiding van Nancy Vriens optreden, tijdens Cultuur Carrousel, hebben bij hun laatste demo zelfs een wildcard veroverd, waarmee zij door waren naar de theater dansdemo in de Schouwburg in Middelburg. Deze enthousiaste meisjes zullen tijdens Cultuur Carrousel diverse dansen laten zien.
Sportvereniging GENIE is al jarenlang een begrip in Bergen op Zoom. De vereniging heeft vorig jaar haar 85-jarig jubileum gevierd en is trots op haar grote ledenaantal in de diverse sportdisciplines, die bestaan uit vele vormen van turnen en dansen.
Meer informatie over de diverse turn- en dansgroepen, is te vinden op www.genie-bergenopzoom.nl
Vanaf 2005 maakt Gloed het publiek met enthousiasme en speelplezier deelgenoot van haar kleinkunst: verhalende Nederlandstalige liedjes op basis van gedichten van bekende en onbekende dichters en tekstschrijvers. Eind 2017 presenteerde de groep hun 4e cd, getiteld: ‘Vier!’
Tijdens dit concert brengt Gloed met name de liedjes van het album ‘Vier’ ten gehore, Gerard Veltrop – gitarist en componist van de groep – liet zich voor dit album o.a. inspireren door het werk van: Leo Vroman, Joke van Leeuwen, Jacqueline van der Waals, Frank Eerhart, Paul Asselbergs, Sara Kay en Mariken van de Bovenkamp.
De albums van Gloed vallen bij diverse media goed in de aarde. Kick van der Veer van het programma ‘Andermans Veren’ (Radio 5) gebruikt, zowel bij de 2e, 3e als 4e cd, iedere keer weer zijn gevleugelde uitspraak: “Gloed is Goed!” De groep hoort regelmatig dat de kracht van Gloed schuilt in de intieme en ook vrolijke sfeer die zij tijdens concerten creëren. De zangeres verstaat de kunst van het (zingend) vertellen: haar toelichtingen over de nummers geven extra kleur aan een concert. De teksten van Gloed zijn betekenisvol: met humor, emotionele lading en een kwinkslag.
Op de site van Gloed zijn YouTube-filmpjes te bekijken / beluisteren: www.gloed.nu
Bezoekers van de Cultuur-Carrousel op zondag 25 september die houden van een feestje moeten zeker niet vergeten het Vestzaktheater van ’t Zwijnshoofd te bezoeken. Dan verzorgt de coverband GreenLight uit Bergen op Zoom drie keer een bruisend optreden. De band, die eerder al in 2019 te bewonderen was tijdens dit evenement voor het goede doel, staat garant voor een gezellig, energiek en zoals ze zelf zeggen voor een dansbaar optreden! De coverband laat zich volkomen inspireren door de daverende en bekende discoklassiekers.
Een evenement met GreenLight in het programma is interactief, verrassend, trendy, meezingend en dansbaar. Kortom: Follow the call of the Discoball!
GreenLight bestaat uit: Veerle Barbé (zang), Samantha Schuurbiers (zang), Arvin Nieuwstad (gitaar), Jan-Kees Jongmans (keys), Arjan van Diepeningen (bass) en Stijn Quaden (drums).
Het Klein Orkest van Harmonie Kolpingszonen bestaat uit een ambitieuze groep jonge muzikanten. Deze jongeren zijn vrijwel allemaal al zo’n drie of meer jaar bezig met het bespelen van hun favoriete instrument. Tijdens de Cultuur-Carrousel 2017 is het orkest te beluisteren in het Vestzaktheater van ’t Zwijnshoofd.
Kolpingszonen kent ook een opstaporkest, waarin kinderen spelen die net een jaar of meer spelen en die als ze genoeg ervaring hebben, doorstromen naar dit Klein Orkest. De twee orkesten zijn de kweekvijver van het groot orkest. En dat ‘dit kweken’ goed gaat, laten ze tijdens de Cultuur-Carrousel ongetwijfeld horen. Dit orkest staat onder leiding van Ankie Loos. Zij vertelt dat er erg veel initiatief genomen wordt vanuit de jeugdigen. Het bestuur van het Klein Orkest bestaat bijvoorbeeld voor 70% uit jeugdige leden. Ook als het gaat om muziekkeuzes denken de jongeren actief mee.
De jongeren vinden elkaar muzikaal en op gezellig gebied. Zo ontstaan er vriendschappen en ‘dweilbandjes’. Er zitten jongeren bij die het spelen in dit jonge, vlotte en aansprekende orkest zo leuk en vooral gezellig vinden, dat ze wanneer ze mogen doorstromen naar het groot orkest dit liever niet doen of gewoon gezellig in beide orkesten gaan spelen.
Tijdens de Cultuur-Carrousel brengen ze een selectie van vrolijke nummers. Deels nog nummers van het succesvolle sprookjesachtige regenboogmysterie, een concert dat ze vorig jaar in oktober verzorgden. Ze gaven toen een optreden, waarin muziek en toneel samenkwamen. Daarnaast spelen ze nog andere jeugdige aansprekende muziek.
Nu werken de jongeren toe naar het kamp in de herfstvakantie, een gezellig familieconcert zondag 5 november en natuurlijk zijn ze onderdeel van het jaarlijkse Vastenavondconcert.
Het Orkest repeteert elke maandagavond 19 uur in de Blokstallen. Van het leren lezen van bladmuziek tot eerste concertervaringen; jonge muzikanten kunnen groeien bij Harmonie Kolpingszonen.
Het groot Orkest werkt dit najaar toe naar een mooi hoogtepunt…
In 2016 werd de Bergse pianist, zanger, componist en tekstschrijver Ivo Stuivenberg uitgeroepen tot Talent der Lage Landen. Tijdens de Cultuur-Carrousel 2017 is hij al weer voor de derde keer te gast tijdens dit evenement. Hij treedt deze keer solo op in het Vestzaktheater van ’t Zwijnshoofd.
Ivo groeide op in Heerle en maakte ooit deel uit van de Nederpopgroep Tussen Haakjes. Hij werd later professioneel musicus en als muzikale wereldreiziger musiceerde hij over de hele wereld. Zijn wereldwijde inspiratie is hij gaan verwerken in zijn eigen songs. De teksten zijn in het Nederlands , maar de muziek is van de wereld. Zelf noemt ie het ‘Nl-soul’: een muzikale mix van stijlen van de wereld: jazz, soul, blues, samba, latin, gospel, chansons en pop met pakkende Nederlandse teksten. Muziek met een verhaal en gevoel.
Met een aantal van deze NL-soulsongs won Ivo de eerste prijs bij Het Talent der Lage Landen in 2016. Het behalen van deze prijs, heeft Ivo aangezet om zelf meer songs te gaan schrijven. Deze flow van inspiratie houdt niet meer op. Hij heeft inmiddels twee singles uitgebracht en twee albums zijn al in de maak. Tijdens de Cultuurcarrousel 2017 zal hij zijn eigen songs ten gehore brengen.
Ivo is ‘een muzikale wereldreiziger’. Hij musiceerde over de gehele wereld. Op een cruiseschip van de Holland America Line leerde hij het vak van entertainer. Als muzikaal leider bij Music Generations werkt Ivo met mensen van alle leeftijden en origines en vluchtelingen uit alle windstreken. “Mijn koffer staat altijd klaar, vrienden en de muziek brengen mij rond de wereld”, aldus Ivo.
Zomer 2017 kwam Ivo uit met een vrolijke single over de liefde. Met dit positieve lied wil Ivo vertellen dat liefde de mens verbindt. “Liefde is wat de wereld nodig heeft. Alle mensen: man, vrouw, jong, oud, gehandicapt, mensen van alle culturen, religies en origines.
Bekijk hier de videoclip van deze aanstekelijke single: https://www.youtube.com/watch?v=JKxLT-abOuA
De single is voor 0.99 te koop op: https://play.google.com/store/music/album/Ivo_Liefde?id=Bmkzawi4bx2yltch4pebseaoqzu
De opbrengst van de single gaat naar een goed doel : Stichting Volg de Wens, voor kinderen met een beperking, waarvan de ouders het financieel moeilijk hebben.
Met 25 jaar ervaring en een inmiddels onuitputtelijk repertoire speelt deze jonge, energieke, muzikale wereldreiziger in op het publiek…
Wilt u meer weten? Mail: info@ivostuivenberg.com
of bel: 010 – 411 52 57 / 06 – 155 848 72
Joke de Jong is begonnen met vioolles en Algemene Muziek Vorming op 5 jarige leeftijd op de plaatselijke muziekschool.
In 1995 ging ze naar het Hellendaal Vioolinstituut te Rotterdam, waar ze gedurende vijf jaar lessen heeft gevolgd bij Mea Fontijn.
Op het Hellendaal had ze haar eerste orkestervaring met het Rotterdams Jeugd Kamer Orkest, waar ze de laatste twee jaar concertmeester was.
Ook begon ze hier haar eerste kamermuziekensemble, het Hellendaal Kwartet, met drie medestudentes op viool.
In 2000 werd ze toegelaten tot de vooropleiding van het Rotterdams Conservatorium, waar ze lessen volgde bij Misha Furman.
Ook werd ze toegelaten tot het Jeugd Orkest Nederland onder leiding van Jurjen Hempel en werd ze concertmeester van de Bergse Operette Vereniging te Bergen op Zoom.
In 2005 werd ze toegelaten tot het Conservatorium te Rotterdam en volgde hier lessen bij Misha Furman.
Naast deze lessen heeft Joke gedurende twee jaar jazz-improvisatielessen gevolgd bij Simon Rigter en in een Cubaans ensemble gespeeld op de wereldmuziekafdeling op het Rotterdams Conservatorium.
Buiten het Conservatorium om heeft ze deelgenomen aan masterclasses in Slowakijke en Nederland, waar ze lessen heeft gevolgd bij onder andere Ivry Gitlis, David Frühwirth, Daniel Rowland, Patrick Judd en Priya Mitchell.
In 2011 heeft Joke de Strijkersacademie opgericht en geeft ze daar nu 5 dagen per week les in Halsteren, Bergen op Zoom en Oudenbosch.
Sinds 2016 is de Strijkersacademie ook te vinden op de strijkers afdeling van het CKB.
Momenteel is Joke naast het lesgeven werkzaam als uitvoerend musicus bij het Zeeuws Orkest en verschillende kleinere ensembles,
waar ze zowel klassieke muziek als eigentijdse muziek speelt.
Ook werkt ze regelmatig in de studio waar ze onder andere de laatste twee albums van Frans Bauer heeft ingespeeld.
Daarnaast heeft ze opgetreden bij Sensation White en werkt ze samen met verschillende artiesten, voornamelijk Hip-Hop, waarmee ze al verschillende videoclips heeft opgenomen.
Kiki Schippers: winnares Annie M.G. Schmidtprijs op Cultuur-Carrousel
Een van de topattracties van de Cultuur-Carrousel 2017 wordt ongetwijfeld de cabaretière en zangeres Kiki Schippers met haar eigen band. Zij is op zondagmiddag 24 september te zien en te horen in de zaal van Den Enghel. Kiki trad al eerder in Bergen op Zoom op in het programma van De Maagd en dat is dit supertalent zo goed bevallen dat ze al een beetje verknocht is geraakt aan de stad en het publiek en graag ruimte in haar programma heeft gemaakt voor de Cultuur-Carrousel 2017.
Voor degenen die haar nog niet kennen het volgende. Gepassioneerd: ja. Aanstekelijk: ja. Enthousiast: ja. Ontroerend: ja. Dansbaar: ja. Eclectisch: ja. Whatever you want!
Kiki Schippers won eind 2014 de Publieks- en de Persoonlijkheidsprijs bij het festival Cameretten, maakt satire voor o.a. Spijkers met Koppen en al twee keer werd een lied uit haar debuutvoorstelling Wie Kijkt? door de jury van de Annie M.G. Schmidtprijs uitgeroepen tot één van de beste theaterliedjes van het seizoen.
Het lied ‘Er spoelen mensen aan’ werd met deze prijs bekroond. Want ‘liedjes schrijven en zingen, dát kun je aan Schippers overlaten’, aldus de Theaterkrant. En dat is precies wat ze in 2017 wil doen. Dus duikt ze nu met muzikanten de popmuziek in om nummers te schrijven met popproducers als Reyn Ouwehand (De Staat), Dries Bijlsma (Typhoon) en Rutger de Bekker (De Vliegende Panters). Het resultaat: een exclusief theaterconcert dat maar in een paar theaters in Nederland te zien is: Kiki met band. Mis het niet! Tijdens de Cultuur-Carrousel alvast een voorproefje daar uit…..
De organisatie van de Cultuur-Carrousel is doorlopend op zoek naar talenten. De initiatiefnemers waren aangenaam verrast toen zijn kennis maakten met de capaciteiten van de Bergse Kirsten de Bruijn.
Met veel plezier presenteert de Cultuur-Carrousel dit Bergse talent tijdens het nieuwe evenement. Kirsten de Bruijn is te zien en te horen in de Hofzaal van Het Markiezenhof. Ze reageerde buitengewoon enthousiast op de uitnodiging om mee te doen en een breder publiek kennis te laten maken met wat ze allemaal kan.
Over haar carrière zegt ze: ‘’Op vroege leeftijd wist ik dat ik wilde dansen, zingen en acteren. Nadat ik voor het eerst kennismaakte met musical, ben ik er volledig voor gegaan om mijn droom waar te maken. Ik startte de opleiding ‘Musicaltheater’ aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg en haalde het diploma. Na een aantal jaren in de musicalwereld te hebben gewerkt en een avontuur in de VS ben ik terug in Bergen op Zoom en werk ik als freelancer. Dansen, zingen, acteren, doceren. Alles doe ik met evenveel liefde en passie! Tijdens de Cultuur-Carroussel wil ik graag verschillende kanten van mezelf laten zien en zullen alle disciplines de revue passeren!”
Zangeres en cabaretière Kirsten de Bruijn is een oude bekende bij de Cultuur-Carrousel. In het verleden trad ze op met Ben Blom, maar voor het evenement van dit jaar heeft ze de samenwerking opgezocht met de zangeres Sabine van der Zwan, die voor het eerst van de partij is.
Sabine is ook zangeres. Ze woont in Bergen op Zoom, maar is er niet geboren en getogen. Kirsten natuurlijk wel. Aan de hand van interviews, die ze elkaar afnemen over de stad, brengen zij liedjes ter gehore!
Het is deze keer dus meer zang dan cabaret, maar tussendoor vertellen ze wel over ‘hun mooiste plekjes’ en hoe ze Bergen op zoom ervaren. Een programma over de stad waar ze wonen in een leuk jasje gegoten.
Kirsten en Sabine treden op in de theaterzaal van Den Enghel.
Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Met die filosofie richtte Harmonie Kolpings Zonen kleinere jeugdorkesten op, die intussen behoorlijk aan de weg timmeren. Tijdens de Cultuur-Carrousel laat het Klein Orkest van de harmonie zien wat ze in hun mars hebben. Dat gebeurt in Blokstallen 3. De Blokstallen is tevens de locatie waar Harmonie Kolpings Zonen repeteert op maandagavond met alle orkesten.
Het jonge orkest laat zich met enthousiaste muzikanten van hun beste kant horen tijdens de Cultuur Carrousel, met een eigen programma dat speciaal voor deze gelegenheid is samengesteld.
Het Klein Orkest van de Sjefkes, de bijnaam van Kolpings Zonen, telt 25 muzikanten. Meespelen kan zodra de leden het diploma A hebben behaald. De keuze van de muziek sluit aan bij de belevingswereld van de tieners. Dat is aan dirigente Ankie Loos wel toevertrouwd. Als de kinderen een B-niveau behalen mogen zij instromen in het Groot Orkest. Gedurende het jaar zijn er voor deze groep diverse activiteiten. Naast musiceren wordt er ook aandacht besteed aan sociale aspecten. Zo gaat het Klein Orkest in de week na de Cultuur-Carrousel op kampweekend!
Kijk voor meer informatie op www.kolpingszonen.nl
De tribute-band ‘Laaiend Vuur’ staat na het succes van vorig jaar opnieuw op het programma van de Cultuur-Carrousel. De groep treedt nu op in Gebouw T. De sound van de band blijft zo dicht mogelijk bij De Dijk en Laaiend Vuur vermaakt het publiek met de meest spectaculaire nummers, zoals ‘Ik kan het niet alleen’ en ‘Mag het licht uit’. Maar ook het meer recente werk van De Dijk brengt de formatie met passie, gevoel en muzikaliteit.
Laaiend Vuur, is opgericht in december 2014 en bestaat uit enthousiaste en ervaren muzikanten. De meeste zijn al wat jaren actief in verschillende bekende bands uit de regio. Na een geslaagd debuut-optreden mocht een
vervolg niet uitblijven. Inmiddels is de sound van de band gegroeid en is sprake van een echte ‘De-Dijk-Experience’. Herkenbaar en verrassend tegelijk, de muziek van de Dijk leent zich uitstekend voor een knallende live performance. Met deze mix van soul, blues en rock weet Laaiend Vuur het publiek te raken.
Tijdens de cultuurcarrousel brengt Laaiend Vuur een selectie uit het hele repertoire van De Dijk, waarbij de eigen hoornssectie ook volop aan bod komt. Veel meer informatie is te vinden op: http://www.facebook.com/laaiendvuur
Het optreden van dit tweetal staat op het programma in de Hofzaal van Het Markiezenhof. De aanwezigheid van Loes en die Kleine onderstreept de aanwezigheid van het vele talent in de stad.
Loes en Die Kleine vinden er wat van en zingen daarover in hun kleinkunstige liedjesprogramma. Loes en Die Kleine kunnen hun gekmakende filosofieën en melancholische overpeinzingen nergens beter kwijt dan in een lied. Met vocaal geweld snoeren zij elkaar de mond en van hun observaties staan zelfs zijzelf keer op keer te kijken. De wereld lijkt het allemaal maar normaal te vinden en draait gewoon door. En zo ook Loes en Die Kleine.
Loes en Die Kleine zijn Loes Nuijten en Daphne Groot. De dames zijn een duo sinds de zomer van 2014. In december van datzelfde jaar wonnen zij al de publieks- en juryprijs van het Schager Cabaret Festival. Hierna zijn zij te zien geweest op festivals als de Parade, het Fringe Festival en Horizontoer. Naast dat dit duo een opvallende verschijning is, kenmerkt het zich door hun vocale kracht.
Alvast kennismaken: LOES en DIE KLEINE
Luizter is een oude bekende van de Cultuur-Carrousel. Tijdens de eerste twee edities verraste het duo het publiek met hun Luizterverhalen. Deze keer doen ze dat weer tijdens de afterparty in Het Zwijnshoofd.
Voor een Luizterverhaal wordt bij elk onderwerp een passend fragment van een lied gezocht. Dit jaar maakt het duo een Luizterverhaal over de belevenissen van de vele vrijwilligers bij Hospice de Markies. Aan dit goede doel wordt de opbrengst van het evenement overhandigd. Vrijwilligers maken mooie, emotionele momenten mee. Hiermee gaat Luizter de vrijwilliger in het spotlicht zetten.
Zangeres Jolanda Bazen en pianist Jörgen Versteeg hebben inmiddels als duo ruim 350x samen opgetreden. ‘We spelen letterlijk van Den Helder tot aan Zuid-Limburg’, vertelt Jolanda. Jörgen vult aan: ‘Met een steeds vollere agenda moesten we regelmatig mensen teleurstellen omdat we geboekt waren.
De afgelopen maanden is er om die reden hard gewerkt aan het werven en inwerken van Luizter-muzikanten, die hun sporen al ruim verdiend hebben en snappen dat achtergrondmuziek net even anders is. Zij delen dezelfde visie. Luizter is vanaf nu uitgebreid met zangeres Roosje Hendrickx, bekend van de BOV en pianist Dennis van Velthoven van o.a. coverband Sooph. Meer informatie: www.luizter.nl
De theaterimprovisatiegroep Met Een Bek Vol Tanden draait al bijna 10 jaar mee in het Bergse theatercircuit. Het is voor de groep een feest om hun 10-jarig jubileumjaar in te luiden tijdens deze culturele draaimolen.
Met een Bek Vol Tanden bestaat uit negen diverse en unieke persoonlijkheden die met hun enthousiasme en creativiteit samen meer vormen dan de (optel)som der delen. Met een mix aan kwaliteiten, spontaniteit en energie zorgen zij voor een unieke theaterbelevenis.
Improvisatietheater is een theatervorm die is gebaseerd op spelplezier en interactie met het publiek. Het draait om samenwerken, lef tonen en het genieten, waardoor de spelers elkaar, maar ook het publiek laten schitteren.
De spelers verzinnen met input van het publiek ter plekke het verhaal, de personages en de dialogen. Improvisatietheater is niet herhaalbaar en verdwijnt op het moment dat het gespeeld is. Het feit dat men niet weet wat er gaat gebeuren, zorgt voor een zekere onvoorspelbaarheid en spanning. Op 27 september zal Met Een Bek Vol Tanden met veel lol haar improvisatietalenten aan het Bergse publiek tonen. Het zullen unieke en dynamische voorstellingen worden en dit zorgt ongetwijfeld voor een heerlijke middag vol humor!
Meer informatie: http://www.meteenbekvoltanden.nl
Facebook: http://www.facebook.com/meteenbekvoltanden
De sopraan Marjon Strijk is als soliste een veel gevraagde artiest in binnen- en buitenland. Haar repertoire omvat vele stijlperioden. Onlangs zong zij nog de indrukwekkende cyclus van H. Andriessen voor sopraan en orkest Miroir de Peine en maakte zij indruk met haar rol als Anne Frank in het oratorium Annelies van James Witbourn. Tijdens de Cultuur-Carrousel 2022 is ze ongetwijfeld een grote trekpleister. Ze zingt in de Gertrudiskerk popsongs onder begeleiding van het befaamde Ibachorgel.
Marjon werkte met vele dirigenten zoals Jos van Veldhoven, Peter Dijkstra, Harry van der Kamp, Klaas Stok en Stephan MacLeod.
Naast haar solo-optredens zingt Marjon Strijk als freelancer in het Nederlands Kamerkoor en de Nederlandse Bachvereniging, het Margaretha Consort evenals in vele professionele ensembles.
Bachvereniging, het Margaretha Consort evenals in vele professionele ensembles.
Sinds 2008 is zij verbonden aan het vermaarde solistenensemble Quink. Marjon werkte mee aan vele CD opnamen, zowel solistisch als in ensembles. Ook in het Theater heeft zij haar sporen nagelaten o.a. met een productie van Theater Sonnevanck o.l.v. regisseur Flora Verbrugge.
Haar meest recente CD is een pop cd. Een solo cd met zestien popsongs uit de jaren 70 tot heden in prachtige bewerkingen voor orgel en sopraan. Samen met Henk Veldman die haar op het orgel begeleidt, toerde ze door Nederland.
Joppe de Buyst, oprichter van de band: “Eigenlijk is het idee vorig jaar op jazzweekend ontstaan. Jeroen en ik zaten lekker op het terras te luisteren naar straatbandjes. We zeiden tegen elkaar: wat die mannen kunnen, dat kunnen wij toch net zo goed. Kunnen we niet zelf een bandje beginnen?” Zo is het balletje gaan rollen en zijn ze vorig jaar juni officieel begonnen.
De band bestaat uit elf mannen: Joppe de Buyst op klarinet en zang, Marco van Broekhoven op alt saxofoon, Ko Nolten, Jeroen Maas en Mick van Vliet op trompet, Brian Mutsaers op trombone, Rob de Jonge op sousafoon, Leroy Lambrechts op banjo, Jim Cloots op wasbord, Sven Buuron op snare en Steef Jimkes op grote trom. Joppe: “We zijn echt een vriendengroep en dat is belangrijk in de jazzwereld.”
Onder de naam Mom’s Kitchen Jazzband spelen de mannen in de oude stijl en als straatorkest. “Dat is al tientallen jaren een Bergse traditie en dat willen we graag voortzetten. Straatorkesten als Brandaris, Mayday en de OhnO! Jazzband zijn echt een groot voorbeeld”, zegt Joppe. De mannen noemen hun eerste optreden dan ook het estafetteconcert. “Brandaris is het allereerste Bergse straatorkest en wij komen er nieuw bij. Zij geven daarom symbolisch het stokje aan ons over. Brandaris blijft gewoon bestaan, maar ze vinden het leuk om ons op deze manier te introduceren.”
Het publiek tijdens de eerste Cultuur-Carrousel toonde zich heel enthousiast over het optreden van The MusiCompany. Daarom staat de Bergse groep opnieuw op de planken.
The MusiCompany sprak al tot de verbeelding van het publiek met voorstellingen als The Wizard of OZ, De Jantjes, Some Like it Hot!, Sister Act, Footloose en Wedding Singer.
Maar totaaltheater houdt voor The MusiCompany niet op in het theater. Naast grote producties probeert de groep jaarlijks minimaal vier openbare optredens te geven in Bergen op Zoom en omstreken waarbij zang, dans en acteren zoveel mogelijk gecombineerd worden en de groep gezelligheid en enthousiasme uitstraalt. Uiteraard met een swingend combo.
Afgelopen jaar speelde de groep in De Maagd de pannen van het dak tijdens de voorstelling van Wat Zien Ik, die volgend jaar te zien is in schouwburg De Kring.
Tijdens de Cultuur-Carrousel 2015 laat The MusiCompany vooral nummers uit hun vorige producties zien én horen! Hierbij bekende nummers uit de musicals: Sister Act, Footloose en de genomineerde The Wedding Singer, maar natuurlijk zullen er ook nummers voorbij komen uit de nieuwe productie: Wat Zien Ik?! En we verklappen alvast dat er eveneens een stukje klassiek in zit!
Meer informatie op: http://www.themusicompany.nl
Meer informatie: http://www.themusicompany.nl
Olaf Heijnen is voor de tweede keer te gast tijdens de Cultuur-Carrousel. Hij gaat zijn optredens verzorgen in IJssalon Emma. De chansonnier, die steeds meer furore maakt in stad, omgeving en het hele land, werd geboren in Bergen op Zoom. Hij leerde al op jonge leeftijd muziek maken, waarbij gitaar -naast vele andere instrumenten- belangrijk is, .
Olaf is werkzaam geweest op wereldberoemde chateaux in Frankrijk te Saint-Emilion en Pomerol. Tijdens die periode raakte Olaf bezeten van het Franse Chanson. Dit gevoel vertaalde Olaf naar optredens als entertainer op chateaux als Petrus, Palmer tijdens de oogstfeesten van de druiven, waar hij furore maakte met zijn prachtige stem en zijn Franse chansons.
Als zanger komt Olaf bij vele gelegenheden tot zijn recht. Er wordt genoten tijdens privé feesten, diners, zakelijke bijeenkomsten en openbare optredens. Het unieke aan Olaf is dat hij de ambiance waarin hij optreedt feilloos aanvoelt, gevoed door zijn achtergrond van wijn en sfeerkoken. Zijn grote passie en ambitie zijn uiteraard het etaleren van talent als Franse chansonnier en hij maakt vele anderen hier deelgenoot van.
Het kijken en luisteren naar Olaf is dan ook een belevenis. Een belevenis die u moet meemaken.
Sanne Groefsema heeft maar 1 missie: Zingen! En daar heeft ze dan ook alles voor in huis; Een prachtige, soulvolle, loepzuivere stem, een onfeilbare muzikaliteit en een dijk van een uitstraling. Niet voor niets dat ze een druk weekschema heeft.
Hierbij begeleid door professionals als Erwin Leijs op piano, Ad Hoendervangers op drums, Hans van der Corput op Contrabas en initiatiefnemer Fred de Ron op tenorsax. Inmiddels heeft ze de Rockacademie bijna afgerond, was ze “de sensatie van Amersfoort Jazz” , is ze als backingvocalist actief bij artiesten en tv-programma’s (o.a “De beste singer songwriter”, “Joyce Lou & JDMC”, “Jaimi Faulkner”), toert ze rond door Nederland en Duitsland in twee theaterprogramma’s (“The classic of rock show” en “90s show”), en werkt/schrijft ze met haar eigen act “SAN” aan de eerste EP die in januari uit zal komen.
Popkoor ‘YOU NAME IT!’ is een enthousiast koor met een zeer gemêleerd ledenbestand, jong tot heel jong wat betreft leeftijd en staan onder leiding van Meike Warmoeskerken. Optreden doen ze altijd met hun eigen live band, bestaande uit Erik Claeys op de piano, Mark Fransen op basgitaar, Joska Veraart op gitaar en drummer Kioga Veraart.
Sinds de oprichting in januari 2005 zijn zij uitgegroeid tot een swingend, talentvol en muzikaal geschoold popkoor met een breed repertoire voor een groot publiek van jong tot oud. De muziekcommissie zorgt voor een verrassend en soms vertrouwde muziekkeuze. Meike zorgt ervoor dat deze nummers goed uit de verf ten gehore gebracht worden. Wekelijks wordt er gerepeteerd, maar ook thuis oefenen leden trouw hun partijen.
Jaarlijks worden er workshops georganiseerd voor alle leden zodat hun zang-en presentatiekwaliteiten naar een hoger plan worden getild. Ze treden regelmatig op in en om Bergen op Zoom, maar laten ook graag van zich horen op verschillende festivals buiten de regio zoals Fijnaart, Goes en Gorinchem. Een mijlpaal in hun bestaan is deelname aan het TV-programma EO’s Korenslag en hun eerste grote avondvullende
show t.g.v hun 5-jarig bestaan. Het uit ruim veertig zingende leden bestaande koor laten u horen hoe divers popmuziek kan klinken. De leden van het Bergse koor doen hun naam eer aan: You name it…zij zingen het.
Volg ons op facebook en twitter of wordt donateur. Voor €11,00 bent u voor een heel jaar donateur en wordt u op de hoogte gehouden van onze activiteiten en weet u als eerste waar en wanneer we optreden.
Eigen website:
Meer informatie kunt u vinden op hun eigen website: http://www.popkooryounameit.nl
Crazy Little Things komt uit de koker van de Bergse toetsenman Marijn van den Branden en de drummende muziekjournalist Jean-Paul Heck. Samen met zanger Marijn Geluk, bassist Frank Dries en de Oudenbossche gitarist Jeroen Lips richtten zij afgelopen voorjaar Crazy Little Things op. Van den Branden: “Wij zijn allemaal behoorlijk ervaren en spelen in bands zoals 5150, 666 The Nightmare en nog velen anderen groepen. Jeroen Lips, Marijn Geluk, Jean-Paul Heck en ik zijn echte hardcore Queen-fans. Queen zit ons DNA. Maar fan zijn en de songs spelen, dat is wel even iets anders. Het gaat bij de muziek van Queen echter om de details. Zo bezit onze solo-gitarist Jeroen exact dezelfde Vox-versterkers en twee Red Special-gitaren die ook Queen-gitarist Brian May gebruikt. Maar het goede nieuws is dat hij diens solo’s ook tot in de perfectie naspeelt.”
Om de bombastische sound van Queen op het podium te krijgen, werden ook gitarist Lars van Herel en zangeres Debby Zimmerman erbij gehaald. “Het oeuvre van Queen is zeer divers en de zangkoortjes zijn ronduit ingenieus. Om dat weg te zetten moet je een brede formatie hebben”, aldus Van den Branden. Volgens hem is dit het perfecte moment om met een Queen tributeband te komen. “Er zijn er niet zoveel van, zeker niet in Nederland. Maar Queen is na de dood van de legendarische zanger Freddie Mercury in 1991, groter dan ooit tevoren. De originele band toert langs grote stadions met zanger Adam Lambert en telkens weer valt er een nieuwe generatie voor de talloze hits van de band. Die hits gaan we dan ook spelen. Another One Bites The Dust, I Want To Break Free, Somebody To Love, We Are The Champions… En ook Crazy Little Thing Called Love waar de band naar vernoemd is, en Bohemian Rhapsody natuurlijk.” Het succes van de band heeft ook Heck en Van den Branden verrast. We willen snel het land in.”
Meer informatie: Queen Tributeband ‘Crazy Little Things’
De zeventienjarige Bergse drummer Rick Jonckheere kan worden beschouwd als een multitalent. Hij bewees dat bij verschillende gelegenheden en kenners zijn vol bewondering over zijn capaciteiten. De organisatoren van de Cultuur-Carrousel wilden daarom graag een plaatsje inruimen in het programma. Rick gaat een spetterende show verzorgen in Gebouw T.
Hij speelt verschillende stukken en zegt: “Ik ga improviseren en veel doen met samples op mijn drumcomputer. Ook speel ik een aantal top 40 hits.” Het wordt genieten.
Rick Jonckheere begon toen hij 8 jaar was op een snare trommel. Daarna is het niet meer opgehouden. “Ik ben me meer en meer gaan ontwikkelen en uiteindelijk heb ik de overstap gemaakt naar een drumstel. Eerst elektronisch, later akoestisch”, legt hij uit.
Op het CKB krijgt Rick les van Jeroen Dur. “Jeroen is voor mij een grote inspiratiebron, waarvan ik bijzonder veel leer.” De Bergenaar volgt ook lessen op het Conservatorium in Antwerpen en Tilburg. Zijn hoofdvak is uiteraard drummen en als bijvak koos hij voor melodisch slagwerk.
Zijn repertoire is heel divers. “Ik hou van het spektakel om mee te drummen met dancemuziek, maar ook popnummers en jazzmuziek spreken mij enorm aan”, aldus het talent.
Onlangs bracht de Bergse acteur en entertainer in de Hofzaal van Het Markiezenhof zijn afstudeerstuk ‘Diner voor 1’. Hij werd daarbij ondersteund door de Bergse actrice Thea van Terheijden. De zaal was binnen een mum van tijd uitverkocht en het duo moest veel mensen teleurstellen. De organisatie van de Cultuur-Carrousel is blij dat Rodney en Thea opgenomen konden worden in het programma voor zondag 24 september.
De velen die teleurgesteld moesten worden, kunnen nu wel terecht voor deze komedie klassieker over de 90ste verjaardag van Miss Sophie. Miss Sophie maakt er al jaren een traditie van om haar verjaardag te organiseren ‘zoals ieder jaar’. Het zelfde diner met dezelfde gasten, haar vier beste vrienden, maar helaas…die zijn al overleden. Zal haar trouwe butler James ook dit jaar de plek van haar vrienden in nemen naast zijn taak als butler? Dat ziet u allemaal in deze hilarische klassieker
Rodney den Broeder (20), studeerde onlangs af als acteur aan de theaterschool in Tilburg. Op 9-jarige leeftijd begon hij als theatercursist op het CKB, waar hij zijn zestiende lessen volgde, daarna volgde er een aantal (gast)rollen bij verschillende Bergse gezelschappen zoals Première, Rotonde en de Vierschaar.
“Omdat acteren en mensen entertainen wat is waar ik mee door wilde gaan, heb ik gekozen om de opleiding artiest (drama) te gaan doen op het ROC Tilburg”, aldus Rodney. Het wordt lachen tijdens de Cultuur-Carrousel. Rodney den Broeder, de 20 jarige onlangs afgestudeerde acteur aan de theaterschool te Tilburg speelt tijdens de cultuurcarrousel nogmaals zijn afstudeervoorstelling ‘Diner voor 1’, na het gelijknamige stuk ‘Dinner for one’.
Op 9 jarige leeftijd begon ik als theatercursist op het CKB waar ik tot mij 16e lessen volgde, daarna volgde er een aantal (gast)rollen bij verschillende Bergse gezelschappen zoals: Première, Rotonde en de Vierschaar. Omdat acteren en mensen entertainen het geen is waar ik mee door wilde gaan heb ik gekozen om de opleiding artiest (drama) te gaan doen op het ROC Tilburg, daar waar ik afgelopen juli voor ben geslaagd.
Een van de toppers uit het programma van de Cultuur-Carrousel 2015 keert terug! Vorige editie nog met een gelegenheidsformatie. Op zondag 27 september is Sanne Groefsema te gast met haar eigen orkest. Ze kreeg in 2014 na haar optreden in Gebouw T al laaiend enthousiaste reacties. Dat zal nu niet anders zijn en het optreden is opnieuw in Gebouw T.
De singer-songwriter Sanne Groefsema, afkomstig uit Halsteren, herontdekt zichzelf onder de nieuwe naam SAN. Na een jaar schrijven is 2015 het jaar om voor het eerst met haar muziek naar buiten te komen. Samen met producer/rapper Skiggy Rapz komt in het najaar de debuut EP – Seas On Fire – uit.
De stijl van SAN laat zich het beste omschrijven als Electro POP/R&B met sferische, mysterieuze klanken. Het experimenteren met elektronische en akoestische instrumenten geeft de muziek een frisse en vernieuwende kijk op het bestaande alternatieve genre. SAN is een zeskoppige formatie van getalenteerde muzikanten die in het creëren van muziek sound en emotie de belangrijkste plek geven. SAN zuigt je op in haar reis en zet je aan tot denken. Het avontuur gaat van start met: Sanne Groefsema (lead zang), Patrick Rugebregt (toetsen), Stef de Hond (toetsen), Jeroen Torrente (gitaar), Pim Walter (bas), Niels Nuiver (drums).
Tijdens de afsluiting van de Cultuur-Carrousel 2017 op zondagmiddag 24 september in de Theaterzaal van ’t Vestzaktheater treedt de Bergse formatie Société Poubelle d’Or op. De groep staat al weer bijna dertig jaar met succes op diverse podia in Bergen op Zoom en daarbuiten.
Afgelopen jaar verzorgde het orkest nog een schouwburgoptreden in het Belgische Lier. De formatie organiseert ook het jaarlijkse Bal van Bergen op Nieuwjaarsdag.
Tijdens de Cultuurcarrousel luisteren ze de afterparty op, iets wat hen op het lijf geschreven staat. Ze brengen een gevarieerd programma met swingende en jazzy arrangementen uit het omvangrijke ‘gouden’ archief van de band. Maar ze schuwen ook meer moderne nummers niet, zoals van Amy Winehouse en Carol Emerald.
Het salon- en dansorkest Société Poubelle d’Or, want zo is de volledige naam, bestaat momenteel uit negen blazers ondersteund door een ritme sectie van vier man. De Bredase zangeres Lisette Spee en Temmo Berends, bekend van zijn hoofdrollen bij de MusiCompany, vullen elkaar op charmante wijze aan en vormen het stralende vocale front van dit altijd enthousiast spelend orkest. Kijk ook op www.poubelledor.nl
Symfonieorkest Jacob Obrecht te Bergen op Zoom biedt al ruim 60 jaar de gelegenheid aan amateur-musici om onder leiding van een professionele dirigent klassieke muziek te spelen. Elk jaar worden tenminste twee openbare concerten gegeven, meestal in Bergen op Zoom of omgeving. In het najaar of de winter geeft het orkest vaak een groot concert in bijvoorbeeld Theater De Maagd of in De Stoelemat. Het voorjaarsconcert is vaak wat kleiner van opzet en vindt plaats op verschillende locaties in of rond Bergen op Zoom. Het orkest bestaat momenteel uit ca. 40 actieve leden, zowel jong als oud.
Sinds 2009 is Carlo Nabbe als vaste dirigent verbonden aan Symfonieorkest Jacob Obrecht. Het orkest speelt hoofdzakelijk werken uit het klassieke muziek-repertoire. Zo werden in de afgelopen jaren werken ten gehore gebracht van bekende meesters als W.A. Mozart, L. van Beethoven of J. Strauss, maar ook minder bekende of gespeelde werken van o.a. P. Warlock of C. Stamitz komen aan bod. Nog onlangs bracht het orkest een programma van werken van Nederlandse en Vlaamse componisten uit drie eeuwen. Daarin werden werken van o.a. J. Verhulst, J. van Bree, U. van Wassenaar, W. Ostyn en J. Andriessen uitgevoerd.
Er wordt vaak samengewerkt met solisten en koren. In de afgelopen jaren werden concerten opgeluisterd door veelbelovende talenten als Mathieu van Bellen (januari 2012) en sterren die hun sporen reeds verdiend hebben, waaronder bekende namen als Pierre Mak, Peggy Hegeman (december 2010) en Marjon Lambriks (december 2012).
Naast professionele musici wordt ook steeds vaker toenadering gezocht tot jong muzikaal talent. Het jubileumconcert in 2013, met Lisa Voorbraak (fluit) en Thomas Zondervan (piano) als solisten, is hiervan een goed voorbeeld. Regelmatig wordt ook samenwerking gezocht met het CKB (instrumentalisten, dans- en schildercursisten) en met koren uit de omgeving zoals Het Toonkunstkoor (december 2010) en het WBGK (december 2011, maart 2013).
Symfonieorkest Jacob Obrecht repeteert elke woensdag in het Inloophuis aan de Williamstraat in Bergen op Zoom van 20.00 uur tot 22.30 uur. Het orkest is nog op zoek naar versterking van de hout- en koperblazers (hobo, klarinet, hoorn en trompet).
Meer informatie kunt u vinden op hun eigen website: http://www.orkestjacobobrecht.nl
Tom Goosen, trompettist en jazzkenner, verzorgt in Den Enghel een jazzcollege. Na succesvolle edities tijdens het jazzweekend, waarin onder meer de oorsprong van de jazz werd verkend, gaat hij tijdens de Cultuur-Carrousel met een band van topmusici, in op de stijlverschillen in de jaren ’20 en ’30. Jazz is een paraplubegrip, er valt zo verschrikkelijk veel onder. Wat is nu het verschil en/of overeenkomst tussen New Orleans jazz en Chicago, tussen mainstream en dixieland, tussen swing en two-beat?
Het orkest is buitengewoon veelzijdig met een pianist die ook tuba speelt, een rietblazer die alle rieten beheerst, een bassaxofonist die ook cornet speelt, een gitarist die tevens de banjo hanteert. Daardoor zijn veel samenstellingen mogelijk en kunnen veel stijlen voorbijkomen. Uit het Bergse komt via het CKB veel jazztalent voort en ook die zijn te horen.
Kortom een leuk, gevarieerd en interessant programma dat door Tom op eigen wijze, met kennis maar ook met luim aan elkaar zal worden gepraat. Een stevige muzikale les maar wel een waarbij je niet stil kunt blijven zitten.
Tom Goosen: cornet, zang,
Harry Kanters: piano, tuba,
Ad Houtepen, bassax, cornet,
Michael Funke: klarinet, altsax, tenorsax en
Peter Kanters: gitaar, banjo.
De Bergse formatie The Vision op Johanna laat het publiek tijdens de Cultuur-Carrousel op 25 september in het Vestzaktheater van Het Zwijnshoofd kennis
maken met wat de groep in huis heeft. En dat is veel!
The Vision of Johanna werd in 2006 opgericht door Hanneke van Andel en Arjan van Diepeningen. Later compleet gemaakt met Pascal Vermeulen en Pieter de Jongh.
Het debuutalbum ‘Mindrunning’ (Suburban Records 2011) werd door de media goed ontvangen en formatie stond in het voorprogramma van onder andere Sabrina Starke en Douwe Bob.
The Vision Of Johanna is een soulful popband met brede smaakpapillen voor funk, soul en pop en dat is terug te horen in de singles ‘ Born Free‘ (2013),‘ Painting Colors’ (2016) en ‘Little Sister’ (2018). Dit jaar duikt de band opnieuw de studio in om terug te komen met nieuw materiaal en laten ze wederom zien wat ze allemaal in huis hebben
Voices in Harmony is een groep van enthousiaste mensen, zowel dames als heren, die houden van muziek. Samen zingen zij, zonder begeleiding van muziekinstrumenten, de meest uiteenlopende popsongs.
De zeer gedreven groep werkt onder de bezielende leiding van Mariëlle Tempelaars.
De arrangementen worden bij diverse uitgeverijen aangeschaft, eventueel aangepast, of er worden eigen arrangementen gemaakt. Het repertoire is vrij breed en bevat Engelstalige nummers uit de jaren 50 tot en met het heden, in allerlei stijlen, pop, rock, funk R&B etc. Over het algemeen zijn onze nummers vier- tot zesstemmig. Soms worden ze aangevuld met een partij voor een beatboxer. Ook ons kerstrepertoire wordt ieder jaar iets verder uitgebreid.
Voices in Harmony repeteert iedere dinsdagavond van 20.00 uur tot 22.30 uur in Tholen.
Is Vocal percussion helemaal je ding, of ben je de beatboxer die met onze A Capellagroep mee wilt doen ?
Je bent meer dan welkom!
Wij willen graag ons repertoire uitbreiden met meer ondersteuning van een levend drumstel.
Pak de uitdaging op en kom eens kijken of het iets voor je is !
Bel of mail Mariëlle Tempelaars
Ben je op zoek naar een mooie, sprankelende muzikale invulling voor een evenement, concert, feestje, plechtigheid of wat dan ook, dan bieden wij je graag een passende en vooral originele oplossing. Versterkt of onversterkt, op iedere locatie. Voor elk wat wils. In principe is alles mogelijk. Uiteraard stellen we het repertoire in overleg samen en indien mogelijk passen we het geheel aan aan je persoonlijke wensen. Benieuwd naar de mogelijkheden ? Neem dan contact op met ons.
Het VSOP combo vormt een uitgelezen muzikale omlijsting van de Cultuur-Carrousel in het Provoosthuis! Vijf geroutineerde muzikanten hebben elkaar hebben gevonden in hun gezamenlijke passie. Ze bouwen voort op het VSOP combo uit Bergen op Zoom dat in het verre verleden is opgericht vanuit de Rotary. Er werd vooral gespeeld voor het eigen plezier op feesten en partijen. Harry Stalpers was een van de oprichters. Sinds kort is deze unieke formatie nieuw leven ingeblazen en speelt VSOP regelmatig in het openbaar. Het repertoire van VSOP bestaat uit een groot aantal jazz-standaards met uitstapjes naar Latin.
Het combo bestaat uit initiatiefnemer Paul Eilander op piano, Will Soffers op contrabas die in Bergen op Zoom geen introductie behoeft, Arie Noordhuizen op drums die in de jaren 70 te horen was op talloze West-Brabantse podia, Stan Wulffaert op gitaar en tenslotte Jan Beijers op sax, klarinet en fluit. Deze Belgische multi-instrumentalist speelt onder meer in de bekende Freddy Sunder Big Band. Hij staat borg voor heldere melodielijnen en fantasierijke solo’s.
Serenade Opus 7 in Eb Majeur van Richard Strauss (1864 – 1949)
Concert in D groot (TWV 53:D2) voor trompet, 2 hobo’s en
strings&continuo Van Georg Philipp Telemann (1681 – 1767)
Het kersverse West-Brabants Symfonieorkest is ontstaan door
samenvoeging van het Roosendaal Symfonieorkest en Symfonieorkest
Jacob Obrecht uit Bergen op Zoom.
Reeds enkele jaren treden de beide orkesten samen op en vormen nu één
groot symfonieorkest met 52 enthousiaste muzikanten. Dit extra grote orkest
speelt met nog meer muzikaliteit en geeft interessante en succesvolle
concerten.
Het amateur orkest speelt, onder leiding van professioneel dirigent Carlo
Nabbe, vooral klassieke werken, maar ook wordt de uitdaging aangegaan
om modernere muziek uit te voeren en treedt het orkest regelmatig op met
solisten, koren of andere orkesten. Ook worden uitvoeringen gegeven in
kleinere bezettingen, zoals bij deze Cultuur Carrousel.
Iedere woensdagavond van 19.45 u tot 22.15 u repeteert het orkest in
Wijkhuis de Wieken te Roosendaal.
Voorbeelden van uitvoeringen zijn de inmiddels traditionele
Nieuwjaarsconcerten in De Kring en De Maagd, met Classic meets Pop
(2017), Classic meets Jazz (2018) en operamelodieën (2019). Maar ook de
klassieke voorjaarsconcerten tonen de klank en kwaliteit van het orkest.
Ieder concert wordt door een groot en enthousiast publiek ontvangen.
In 2020 staat het Nieuwjaarsconcert in het teken van 75 jaar bevrijding, op 1
januari in De Kring en 5 januari in De Maagd. In het voorjaar wordt onder andere het prachtige celloconcert van Elgar ten gehore gebracht, met het jonge talent Eleanore Tan als solist, op 6 juni in Roosendaal en 7 juni in Bergen op Zoom.
Tijdens deze Cultuur Carrousel speelt het orkest in twee kleine bezettingen.
Allereerst wordt een serenade voor blazers van Richard Strauss uitgevoerd,
met prachtig samenspel van fluit, hobo, klarinet, fagot en hoorn.
Vervolgens wordt een muziekstuk van Teleman voor enkele strijkers, 2 hobo’s
en trompet uitgevoerd.
Alles staat onder leiding van Carlo Nabbe en hij zal bij Teleman ook één van
de vioolpartijen voor zijn rekening nemen.
Dansgezelschap Wilde Mossels doet voor de tweede keer mee aan de Cultuur-Carrousel. De groep maakt theaterdansproducties met amateurdansers uit stad en regio tussen de 20 en 35 jaar. Naast het maken van avondvullende voorstellingen is het dansgezelschap actief in het verzorgen van performances op festivals en evenementen. Wilde Mossels stelt zich ten doel de leden als dansers, maar zeker het publiek te inspireren middels dans. “We lichten in onze voorstellingen zaken uit, waarin iedereen zich kan herkennen en proberen het publiek zo mee te nemen in dans. Toch blijft een eigen invulling van wat je ziet wel mogelijk.”
In 2015 bracht Wilde Mossels met veel succes haar eerste avondvullende voorstelling ‘Onderweg’ over het najagen van je dromen en je plek in de wereld vinden.
Op 8, 9 en 10 januari 2016 was de nieuwe voorstelling ‘Perfect’ te zien in de Hofzaal van het Markiezenhof. Houd onze website www.wildemossels.nl in de gaten of like ons op Facebook als je van ons op de hoogte wilt blijven.
VIDEO Y’ABBA DO
Het gebeurde in 1974. ABBA won het Eurovisiesongfestival met Waterloo en vanaf dat moment was de Zweedse popgroep bijna tien jaar lang niet meer van de internationale hitlijsten weg te slaan. Vier decennia later geeft de formatie Y’Abba Do! het magische ‘ABBA-gevoel’ terug aan het publiek.
Tijdens de Cultuur-Carrousel 2017 kan het publiek er volop van genieten in Gebouw T, waar de groep een drietal optredens verzorgt. De groep brengt een deel van de vlammende, nieuwe theatershow als eerbetoon aan de Zweedse hithelden.
Y’Abba Do! bewijst met haar tribute dat ABBA-klassiekers als Waterloo, Dancing Queen en Super Trouper tijdloze vocale juweeltjes zijn. “De ABBA-minnende bandleden hebben niets met de extravagante retro discomode van de seventies en dat uiterlijk vertoon hebben ze ook niet nodig om de ABBA-liefhebbers in zwijm te brengen. Het is de natuurgetrouwe muzikale interpretatie van de live optredens van Agnetha, Björn, Benny en Anni-Frid
waarmee Y’Abba Do! zich onderscheidt van andere ABBA-coverbands. En met succes, getuige de dolenthousiaste respons van het publiek tijdens de concerten!”, aldus de pr-medewerkster van de band. Ze zegt verder: “Het naspelen van een Abba-liedje is niet zo eenvoudig. Abba was een echte studio groep die zich aanvankelijk helemaal niet bezig hield met live optredens. In de studio kan je doen wat je wil, dus de stemmen van Agnetha en Frida werden vaak twee- of driemaal ingezongen. Ook instrumentaal was er voor Björn en Benny technisch en muzikaal geen limiet met als gevolg dat ze helemaal los gingen op vele gestapelde lagen van keyboards en gitaren. Op de gemiddelde Abba-plaat hoor je dus wel tien tot twintig muzikanten! “
Y’Abba Do! onderscheidt zich van de meeste andere Abba-tributebands doordat zij hun optreden modelleren naar de liveoptredens van hun grote voorbeeld zelf. Daarbij neemt de groep meteen wel afscheid van de malle pakjes en discoglitters, waarmee het optreden ook meteen eigentijds wordt.