[slider id='medicenter_slider_settings_home-slider']
[slider_content id='medicenter_slider_settings_home-slider']

DE WILDE MOSSELS

Cultuur-carrousel 2015 - 2e editie - Lions - Vrienden Hospice de Markies - Het Vestzaktheater, Gebouw-T, De Stoelemat en de CKB theaterzaal

Dansgezelschap Wilde Mossels doet voor de tweede keer mee aan de Cultuur-Carrousel. De groep maakt theaterdansproducties met amateurdansers uit stad en regio tussen de 20 en 35 jaar. Naast het maken van avondvullende voorstellingen is het dansgezelschap actief in het verzorgen van performances op festivals en evenementen. Wilde Mossels stelt zich ten doel de leden als dansers, maar zeker het publiek te inspireren middels dans. “We lichten in onze voorstellingen zaken uit, waarin iedereen zich kan herkennen en proberen het publiek zo mee te nemen in dans. Toch blijft een eigen invulling van wat je ziet wel mogelijk.”

In 2015 bracht Wilde Mossels met veel succes haar eerste avondvullende voorstelling ‘Onderweg’ over het najagen van je dromen en je plek in de wereld vinden.
Op 8, 9 en 10 januari 2016 was de nieuwe voorstelling ‘Perfect’ te zien in de Hofzaal van het Markiezenhof. Houd onze website www.wildemossels.nlin de gaten of like ons op Facebook als je van ons op de hoogte wilt blijven.

LAAIEND VUUR MET DE DIJK-EXPERIENCE

Cultuur-carrousel 2015 - 2e editie - Lions - Vrienden Hospice de Markies - Het Vestzaktheater, Gebouw-T, De Stoelemat en de CKB theaterzaal

De tribute-band ‘Laaiend Vuur’ staat na het succes van vorig jaar opnieuw op het programma van de Cultuur-Carrousel. De groep treedt nu op in Gebouw T. De sound van de band blijft zo dicht mogelijk bij De Dijk en Laaiend Vuur vermaakt het publiek met de meest spectaculaire nummers, zoals ‘Ik kan het niet alleen’ en ‘Mag het licht uit’. Maar ook het meer recente werk van De Dijk brengt de formatie met passie, gevoel en muzikaliteit.
Laaiend Vuur, is opgericht in december 2014 en bestaat uit enthousiaste en ervaren muzikanten. De meeste zijn al wat jaren actief in verschillende bekende bands uit de regio. Na een geslaagd debuut-optreden mocht een

vervolg niet uitblijven. Inmiddels is de sound van de band gegroeid en is sprake van een echte ‘De-Dijk-Experience’. Herkenbaar en verrassend tegelijk, de muziek van de Dijk leent zich uitstekend voor een knallende live performance. Met deze mix van soul, blues en rock weet Laaiend Vuur het publiek te raken.

Tijdens de cultuurcarrousel brengt Laaiend Vuur een selectie uit het hele repertoire van De Dijk, waarbij de eigen hoornssectie ook volop aan bod komt. Veel meer informatie is te vinden op: http://www.facebook.com/laaiendvuur

OLAF HEIJNEN

schermafbeelding-2015-07-13-om-17-42-42

Olaf Heijnen is voor de tweede keer te gast tijdens de Cultuur-Carrousel. Hij gaat zijn optredens verzorgen in IJssalon Emma. De chansonnier, die steeds meer furore maakt in stad, omgeving en het hele land, werd geboren in Bergen op Zoom. Hij leerde al op jonge leeftijd muziek maken, waarbij gitaar -naast vele andere instrumenten- belangrijk is, .
Olaf is werkzaam geweest op wereldberoemde chateaux in Frankrijk te Saint-Emilion en Pomerol. Tijdens die periode raakte Olaf bezeten van het Franse Chanson. Dit gevoel vertaalde Olaf naar optredens als entertainer op chateaux als Petrus, Palmer tijdens de oogstfeesten van de druiven, waar hij furore maakte met zijn prachtige stem en zijn Franse chansons.

Als zanger komt Olaf bij vele gelegenheden tot zijn recht. Er wordt genoten tijdens privé feesten, diners, zakelijke bijeenkomsten en openbare optredens. Het unieke aan Olaf is dat hij de ambiance waarin hij optreedt feilloos aanvoelt, gevoed door zijn achtergrond van wijn en sfeerkoken. Zijn grote passie en ambitie zijn uiteraard het etaleren van talent als Franse chansonnier en hij maakt vele anderen hier deelgenoot van.
Het kijken en luisteren naar Olaf is dan ook een belevenis. Een belevenis die u moet meemaken.

TOM GOOSSEN

2016-cul-car-foto-tom-goosen

Tom Goosen, trompettist en jazzkenner, verzorgt in Den Enghel een jazzcollege. Na succesvolle edities tijdens het jazzweekend, waarin onder meer de oorsprong van de jazz werd verkend, gaat hij tijdens de Cultuur-Carrousel met een band van topmusici, in op de stijlverschillen in de jaren ’20 en ’30. Jazz is een paraplubegrip, er valt zo verschrikkelijk veel onder. Wat is nu het verschil en/of overeenkomst tussen New Orleans jazz en Chicago, tussen mainstream en dixieland, tussen swing en two-beat?
Het orkest is buitengewoon veelzijdig met een pianist die ook tuba speelt, een rietblazer die alle rieten beheerst, een bassaxofonist die ook cornet speelt, een gitarist die tevens de banjo hanteert. Daardoor zijn veel samenstellingen mogelijk en kunnen veel stijlen voorbijkomen. Uit het Bergse komt via het CKB veel jazztalent voort en ook die zijn te horen.

Kortom een leuk, gevarieerd en interessant programma dat door Tom op eigen wijze, met kennis maar ook met luim aan elkaar zal worden gepraat. Een stevige muzikale les maar wel een waarbij je niet stil kunt blijven zitten.

Tom Goosen: cornet, zang,
Harry Kanters: piano, tuba,
Ad Houtepen, bassax, cornet,
Michael Funke: klarinet, altsax, tenorsax en
Peter Kanters: gitaar, banjo.

ANGELIQUE DE GROOT

2016-cul-car-foto-angelique-de-groot

De Bergse zangeres Angelique de Groot treedt voor de eerste keer op tijdens de Cultuur-Carrousel. Samen met Ivo Stuivenberg en Olav Heijnen verzorgt ze het programma in de kelder van Emma’s IJssalon. Angelique kreeg muziek met de paplepel ingegeven.

Ze zegt: “Als je bent geboren in een familie waar muziek heel belangrijk is en waar je als kleuter al door handklapjes ritmes leert onderscheiden, valt muzikaal gezien de appel niet ver van de boom. Haar muziekleraar Rien de Jong van de toenmalige Muziekschool ontdekte dat Angelique meer interesse had om met ‘gevoel’ muziek te maken in plaats van ‘alleen maar noten’ te spelen. Hij paste zijn leermethode daar op aan, waardoor Angelique haar opleiding op het Centrum van de Kunsten succesvol kon afronden.

Al snel waagde ze zich op het podium met de bekende band ‘Cheers’, waar ze Hans Schot leerde kennen. Na enige tijd resulteerde dat in het zeer succesvolle duo ‘Face2Face,’ waarmee ze 12 jaar beroepsmatig muziek maakte. Inmiddels speelt Angelique alweer 2½ jaar samen met pianovirtuoos en zanger Ivo Stuivenberg. Met het duo ‘Ivo & Angelique’ maken ze momenteel furore met concerten, huisconcerten en talloze commerciële optredens in de Benelux.

FILMPROJECT CHILLGROUND

2016-cul-car-foto-chillground

De organisatie van de Cultuur-Carrousel streeft naar een zo breed mogelijk pakket aan culturele uitingen. Daar hoort film bij en daarom is in het programma van de Cultuur-Carrousel 2016 ook de groep Chillground opgenomen. Sinds 2006 zijn vijf vrienden onder deze naam bezig met het uitvoeren van hun filmambitie.

In 2008 wonnen ze al een tweede prijs in de landelijke finale van Kunstbende. Chillground maakt films, series, geeft workshops en advies. Bezoekers van de Cultuur-Carrousel kunnen in het Vestzaktheater uitgebreid kennis maken met de ambities van deze jongeren. Er is een korte film te zien en er wordt toelichting gegeven worden, waarmee Chillground allemaal bezig is en wat daarbij komt kijken.

Voor Chillground was het winnen van een tweede prijs in de landelijke finale van Kunstbende een grote verrassing. Zo groot dat iedereen er toch over na begon te denken wat meer te doen met film dan alleen de hobby. Eind 2010 werd Chillground een stichting. Naast de hoofdactiviteiten houdt de groep zich bezig met workshops op het middelbaar onderwijs en audiovisuele ondersteuning aan andere verenigingen en instanties in en rond Bergen op Zoom. En nu zijn ze zelfs bezig met het maken van een speelfilm.