[slider id='medicenter_slider_settings_guusdewaal']
[slider_content id='medicenter_slider_settings_guusdewaal']

‘Guus de Waal – Het Slotakkoord’
Benefietconcert en veiling ten bate van Hospice De Markies

Guus jr., Jasper en Paul de Waal, zonen van de in 2016 overleden Bergse muzikant Guus de Waal, organiseren een groots benefietconcert en veiling ten bate van Hospice De Markies.
Tijdens dit concert vormen meer dan 70 muzikanten uit Bergen op Zoom e.o. misschien wel het beste harmonieorkest van Bergen, onder leiding van dirigent Jasper de Waal. Het optreden van dit unieke gelegenheidsorkest wordt afgewisseld met optredens van onder meer top musici als Jasper Soffers, Frank van der Poel, Jeroen de Groot, Dr. Brass en het locale Gospel Jazz.

Met medewerking van:

Het gelegenheids- en misschien wel beste harmonieconcert van Bergen onder leiding van
dirigent Jasper de Waal.
virtuoos violist Jeroen de Groot
meestertrompettist Frank van der Poel
top-jazzpianist Jasper Soffers
de spectaculaire brassband Dr. Brass
en het locale Gospel Jazz.

Kaartverkoop

Het Slotakkoord vindt plaats op zondag 15 oktober, om 14:30 uur in De Stoelemat, Bergen op Zoom. Entree is 15 euro.
Voorverkoop via: https://hetslotakkoord.eventbrite.nl
en v.a. maandag 28 augustus 2017 verkrijgbaar bij de onderstaande voorverkoopadressen.

Primera MCD
Bloemendaal 56, Bergen op Zoom
Rookshop de Schelde
Antwerpsestraat 119, Bergen op Zoom
Bakkerij Van Oers
Winkelcentrum ‘t Kompas, Bergen op Zoom
Bergse Dumphal
Van Konijnenburgweg 1A, Bergen op Zoom
VVV Brabantse Wal
Steenbergsestraat 8 Bergen op Zoom
Bakker Bogers
Dorpsstraat 54 Halsteren

Contact

Projektgroep ‘Guus de Waal – Het Slotakkoord”
email: pjmdewaal@gmail.com

Een unieke muzikale ervaring en veiling!

Op 15 oktober 2017 organiseren Guus jr., Jasper en Paul de Waal, zonen van de in 2016 overleden Bergse muzikant Guus de Waal, een groots benefietconcert en veiling ten bate van Hospice De Markies in Evenementenzaal De Stoelemat. De drie zonen waren danig onder de indruk van de zorg en medemenselijkheid die hun vader in zijn laatste dagen in hospice De Markies mocht ontvangen. Tijdens dit concert nemen diverse muzikanten uit Bergen op Zoom e.o. plaats in misschien wel het beste harmonieorkest van Bergen. Het optreden van dit unieke gelegenheidsorkest wordt afgewisseld met optredens van solisten en ensembles. Op die middag wordt ook de opbrengst van de bijzondere veiling bekend gemaakt.

VEILING
Naast het concert organiseren de drie broers ook een veiling, waar niet alleen kunstwerken en workshops maar ook een masterclass dirigeren onder de hamer komt: een unieke kans om een droom te verwezenlijken en zelf eens op de bok te staan voor een groot orkest. Paul de Waal: “We zijn nu druk aan de gang met het werven van sponsoren, muzikanten en veilingitems. We zijn heel trots op de muzikanten en de vele kunstenaars die al medewerking hebben toegezegd, waaronder Sjoerd van de Boom, Els van Egeraat, Karin van der Looij en Liesbeth de Waal. De veiling zal grotendeels online plaatvinden en pakweg een maand voor het concert opengaan. Nieuwe informatie over het programma (link naar programma) zullen we steeds delen via de speciale eventpagina op Facebook.(link)”

HET LEVEN VIEREN
Guus de Waal jr.: “In de laatste dagen die we samen met onze vader in De Markies doorbrachten, ontstond het idee om iets terug te doen voor het hospice, de medewerkers en de vele vrijwilligers. Dat idee is nu uitgewerkt tot ‘Guus de Waal – Het Slotakkoord’, een benefietconcert om geld in te zamelen voor het hospice én om het leven te vieren.”
Met onder meer een gelegenheidsharmonieorkest, dat wordt samengesteld uit de diverse muzikanten uit Bergen. Op het programma staan mooie stukken, sommige serieus en sommige vrolijk. Het orkest zal onder leiding staan van een van de broers: dirigent Jasper de Waal, die dankzij zijn eigen carrière als professioneel hoornist (onder meer Koninklijk Concertgebouw Orkest) en dirigent een uitgebreid netwerk in de nationale en internationale muziekwereld heeft. Verwacht daarnaast optredens van combo’s, orkesten, muzikanten en solisten van nationale en internationale faam. Waaronder top-jazzpianist Jasper Soffers, Jeroen de Groot, meestertrompettist Frank van der Poel, de spectaculaire brassband Dr. Brass en het locale Gospel Jazz. Jasper de Waal: “We zijn nog met de nodige topmuzikanten in gesprek, iedereen vindt het tof idee en wil meewerken. Binnenkort kunnen we meer namen bekend maken.”

STICHTING VRIENDEN HOSPICE DE MARKIES
De opbrengst van concert en veiling gaat naar Stichting Vrienden van Hospice De Markies.
De feitelijke zorg in Hospice De Markies wordt weliswaar betaald door de overheid, maar voor alle andere noodzakelijke voorzieningen, zoals inrichting, materialen en onderhoud is de instelling geheel afhankelijk van sponsoring en vrijwillige bijdragen. En het hoge niveau van zorg kan alleen gerealiseerd worden dankzij een grote groep betrokken vrijwilligers. Sponsoring en giften zijn essentieel voor het voortbestaan van het hospice en de kleinschalige, individuele en menselijke zorg.