.

.

KWF Kankerbestrijding

.

Stichting Vakantiehuis ‘t Opkikkertje

.

Stichting Vrienden Hospice de Markies

De stichting Vrienden Hospice de Markies, opgericht in juli 2009, heeft ten doel de ondersteuning van het werk van het hospice in financiële en materiële zin te bieden.
“Met een betrokken bestuur trachten we dit doel te verwezenlijken door het werven van financiële middelen ten behoeve van het hospice en het werven en informeren van vrienden/donateurs, die gedurende een bepaalde periode, of door een eenmalige gift, schenking, erfstelling, legaat of andere bate het nut en het belang van het hospice onderschrijven. Daarnaast ontwikkelen we producten en activiteiten. Onze missie is ‘ondersteunend verbinden’.

Om de missie te kunnen realiseren stellen we middelen centraal. Dit zijn mensen, geld en faciliteiten. Hiermee kunnen we de volgende waarden navolgen: breed, onafhankelijk, innovatief, bekend, zichtbaar en educatie”.

.

(Eerdere jaren)
Rick Jonckheere Foundation

Op dinsdag 9 januari 2018 is Rick Jonckheere onverwachts overleden aan een zeer zeldzame ziekte CVID. Rick was eerstejaarsstudent Drums aan de Rock Academy van Fontys Hogeschool voor de Kunsten en slechts achttien jaar jong.

Rick was een bescheiden student met wie anderen graag samenwerkten en vooral samen speelden. Zijn ziekte, waarvan weinig mensen wisten, stond hem niet in de weg; hij was een gepassioneerde en energieke student met veel plannen voor de toekomst.

We hadden graag gezien dat hij uitgroeide tot een afgestudeerde artiest, helaas heeft het niet zo mogen zijn. Een groot verlies.

Wij, ouders van Rick, zijn er helaas achter gekomen dat “geld” de reden is dat de ziekte onbekend blijkt en dat er te weinig onderzoek is. Vanuit de overheid en diverse fondsen zijn er miljoenen beschikbaar voor “bekende” ziektes. Dit moet uiteraard zo blijven en dragen wij een warm hart toe, alleen zeldzame ziektes mogen niet vergeten worden. Wij hebben helaas zelf ervaren wat voor impact een zeldzame aandoening heeft op een gezinsleven. Onderzoek is hard nodig. Wij zijn afhankelijk van u als donateur!
‘Drumming is the only thing that makes me truly alive’ – RJ