Deelnemende locaties

Het publiek kan kiezen welke voorstellingen het wil bijwonen. Op de verschillende locaties verzorgen de deelnemers drie blokken van ongeveer 25 minuten. Tussendoor is er ruimte voor bezoekers om van locatie te wisselen.

DE SYNAGOGE
Koevoetstraat 39, 4611 WB Bergen op Zoom

DE STADSBURGER
Zuivelstraat 3, Bergen op Zoom

VESTZAK THEATER ’t ZWIJNSHOOFD
Moeregrebstraat 18, 4611 JC Bergen op Zoom

Easy listening Café ’DEN ENGHEL’
Grote Markt 19, 4611 Bergen op Zoom

PROVOOSTHUIS
Potterstraat 36, 4611 NJ Bergen op Zoom

 

DE SYNAGOGE

De synagoge wordt niet vaak gebruikt voor evenementen. De organisatie heeft bewust voor deze intieme locatie gekozen, omdat daar specifieke luistermuziek kan worden gebracht. Publiek kan daar alleen tijdens de pauzes binnen, zodat liefhebbers ongestoord van de optredens kunnen genieten.

Tijdens de Cultuur-Carrousel brengt Olaf Heijnen een aantal gevoelige liedjes onder begeleiding van Annejo de Keijzer op viool. Het duo zingt en speelt onder meer twee kippenvel bezorgende Nederlandstalige liedjes, waarvoor Lilian Boudewijn-Slaats de tekst maakte en die door Olaf op muziek zijn gezet.
Het tweede optreden in de synagoge wordt verzorgd door de violiste Annejo de Keijzer op viool samen met Eugene den Hoedt op gitaar. Beiden zijn zeer bekende namen in de muziekwereld. Nadere introductie is niet nodig. Na het optreden van dit duo is straks maar één conclusie mogelijk: uniek!

DE STADSBURGER

In De Stadsburger zijn twee Bergse zangeressen te zien en te horen die zichzelf begeleiden op piano. Op de eerste plaats speelt daar de talentvolle Mascha Gladdines een thuiswedstrijd. Fleur van Tienen -een groeibriljant van Bergse bodem- staat daar eveneens op het programma.

HET ZWIJNSHOOFD

Een andere legendarische muzikant is Cees Simons die dit jaar al eerder furore maakte tijdens het Jazzweekend. Hij treedt met de formatie Prueba Mayo op in Het Zwijnshoofd. De groep brengt Latijns Amerikaanse muziek. Liefhebbers van Afrikaanse dans en muziek komen hier eveneens aan hun trekken tijdens de optredens van de groep African Dance onder leiding van Stanley Ijama.

DEN ENGHEL

In Den Enghel kan het publiek genieten van het Kleinorkest van Kolpings Zonen en het Bergs Blazersensemble BBE.

PROVOOSTHUIS

Liefhebbers van jazzmuziek kunnen uitstekend terecht in het Provoosthuis, waar de formatie Poubelle d’Or staat geprogrammeerd.

AFTERPARTY

De afterparty vindt plaats in ’t Zwijnshoofd waar bezoekers nog eens terug kunnen blikken op de diverse optredens. Dj Willem Jongeneelen verzorgt daar de muziek. Tijdens de afterparty worden de cheques uitgereikt aan de goede doelen.
Bovendien is dan de trekking van de loterij die wordt gehouden ter ondersteuning van de Cultuur-Carrousel en waarvan de opbrengst ook in de pot belandt voor de drie goede doelen.